петак, 28. март 2014.

POHOVANA JAGNJETINA

Ovo je jagnjetina koju ja najvise volim, a najbolja je kad se nadje na praznicnoj trpezi! Recept je specijalitet moje porodice i zelim da ga sacuvam da se ne zaboravi.

  Sastojci:
 1 kg jagnjetine od buta
 4 jajeta
 malo ulja
 malo brasna
 po zelji soli ili vegete

  PRIPREMA:

1 Jagnjetinu iseci na tanke snicle velicine dlana. Blago izlupati snicle tuckom za meso i ne soliti!!!

2 Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati zumanca, posoliti po ukusu i sve nezno sjediniti.

3 Pripremiti u tanjiru brasno u koje ce te uvaljati snicle.

4 U tiganj staviti ulje, obicno jedan prst , zagrejati ga, smanjiti malo temperaturu i spustati snicle koje prvo uvaljate u brasno, pa u jaja. Cim se uhvati korica na sniclama smanjiti temperaturu na najmanju, okrenuti snicle i to pohovanje traje oko 10 minuta.

5 Na kraju jos jednom okrenite prethodnu stranu i jos malo przite snicle.

 6 Izvadite gotove snicle na upijajuci papir, uzmite so izmedju prstiju i utrljajte po povrsini snicli.

7 Pokriti snicle papirnim ubrusom i tako uraditi i sa ostalim mesom.

  Posluživanje:
: Ove snicle su dobre kad su mlake, ali nista ne gube na ukusu i hladne. Dugo su mekane, samo ako ih ne pojedete istog trena.

Нема коментара:

Постави коментар