POHOVANA JAGNJETINA
Ovo je jagnjetina koju ja najvise volim, a najbolja je kad se nadje na praznicnoj trpezi! Recept je specijalitet moje porodice i zelim da ga sacuvam da se ne zaboravi.
Sastojci:
1 kg jagnjetine od buta
4 jajeta
malo ulja
malo brasna
po zelji soli ili vegete
PRIPREMA:
1 Jagnjetinu iseci na tanke snicle velicine dlana. Blago izlupati snicle tuckom za meso i ne soliti!!!
2 Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati zumanca, posoliti po ukusu i sve nezno sjediniti.
3 Pripremiti u tanjiru brasno u koje ce te uvaljati snicle.
4 U tiganj staviti ulje, obicno jedan prst , zagrejati ga, smanjiti malo temperaturu i spustati snicle koje prvo uvaljate u brasno, pa u jaja. Cim se uhvati korica na sniclama smanjiti temperaturu na najmanju, okrenuti snicle i to pohovanje traje oko 10 minuta.
5 Na kraju jos jednom okrenite prethodnu stranu i jos malo przite snicle.
6 Izvadite gotove snicle na upijajuci papir, uzmite so izmedju prstiju i utrljajte po povrsini snicli.
7 Pokriti snicle papirnim ubrusom i tako uraditi i sa ostalim mesom.
Posluživanje:
: Ove snicle su dobre kad su mlake, ali nista ne gube na ukusu i hladne. Dugo su mekane, samo ako ih ne pojedete istog trena.
Sastojci:
1 kg jagnjetine od buta
4 jajeta
malo ulja
malo brasna
po zelji soli ili vegete
PRIPREMA:
1 Jagnjetinu iseci na tanke snicle velicine dlana. Blago izlupati snicle tuckom za meso i ne soliti!!!
2 Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati zumanca, posoliti po ukusu i sve nezno sjediniti.
3 Pripremiti u tanjiru brasno u koje ce te uvaljati snicle.
4 U tiganj staviti ulje, obicno jedan prst , zagrejati ga, smanjiti malo temperaturu i spustati snicle koje prvo uvaljate u brasno, pa u jaja. Cim se uhvati korica na sniclama smanjiti temperaturu na najmanju, okrenuti snicle i to pohovanje traje oko 10 minuta.
5 Na kraju jos jednom okrenite prethodnu stranu i jos malo przite snicle.
6 Izvadite gotove snicle na upijajuci papir, uzmite so izmedju prstiju i utrljajte po povrsini snicli.
7 Pokriti snicle papirnim ubrusom i tako uraditi i sa ostalim mesom.
Posluživanje:
: Ove snicle su dobre kad su mlake, ali nista ne gube na ukusu i hladne. Dugo su mekane, samo ako ih ne pojedete istog trena.
Нема коментара:
Постави коментар