понедељак, 18. август 2014.

TRIO KOLAČ, Lažni medenjaci,Sladoled torta,

           TRIO KOLAČ

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Prvo skuvamo puding na klasičan način da bi nam se hladio.
  2. 2
    biskvit: Umutimo belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi motimo žumanca sa šećerom pa postepeno dodajemo ulje, vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo a na kraju lagano umešamosneg od belanaca. Polovinu testa sipamo u namazan i pobrašnjen pleh a u drugi deo umešamo kakao. Tamno testo sipamo preko žutogkašikom u vidu mreže. Onda u presno testo kašikom stavljamo puding. Pečemo na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
  3. 3
    krem: Izmešamo pavlaku sa šećerom i stavimo u frižider dok se kolač ne ohladi.
  4. 4
    Kada se kolač ohladi premažemo ga kremom i pospemo sa cimetom.

 Lažni medenjaci

Starinski recept 

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Ušpinujemo 12dkg šećera pa prelijemo sa vodom, kuvati dok se šećer ne istopi. Zatim dodamo ostatak šećera i sve ostale sastojke osim belanjaka.Umesimo testo. Pravimo kuglice i ređamo u pleh moramo ostaviti razmak. Ispečemo a vruće stavimo u izmućena belanca sa šećerom. Izvaditi na neku foliju i sačekati da se malo prosuše. Može se staviti malo u toplu rernu.

                           Sladoled torta

Ova torta nema veze sa sladoledom. Sočna je i najlepša je kad se rashladi pa je valjda zato dobila ime Sladoled torta. Ovaj recept imam od početka moje kuvarske karijere pa se ni nesećam odakle mi recept. 

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti belanca sa šećerom i polako dodavati brašno i mutiti ručno. Koru peći na peki papiru a kad je pečena preliti je sa polovinom pripremljenog mleka. isto postupiti i sa drugom korom. ja sam stavila 3 kore i meru ipo fila dabi mi torta bila veća.
  2. 2
    ta fil na pari kuvati žumanjca sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se žumanjci ohlade spojiti ih sa umućenim margarinom. Filovati tortu a od gore staviti umućen šlag. Ukrasiti po želji.
  3.                          ŠNITE OD ORAHA

    Ovo je kolač za ljubitelje oraha i kafe. Recept sam dobila od jedne poznanice pre 15-tak godina a recept potiče iz Slovačke.

    šnite od oraha

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Za koru mutimomargarin sa šećerom i žumancima. Belanca umutimo u cvrst sneg. U margarin dodamo ostale sastojke i na kraju šne od belanaca, stavimo da se peče na 180 stepeni.
    2. 2
      Kad se kora malo prohladi premažemo je marmeladom.
    3. 3
      Za drugi fil pomešamo suve sastojke i sjedinimo sa kuvanom kafom. ovaj fil premažemo preko marmelade.
    4. 4
      Jaja sa šećerom kuvamo na pari, kad se ohladi dodamo u umućen margarin sa prah šećerom. U fil još dodamo kakao koje smo umutuli sa malo vode i suvu kafu, izmešamo i filujemo kolač.
    5. 5
      Gore ide glazura od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар