pite

Posna pita sa prazilukom


Ovaj recept sam već objavila u okviru igrice FBI rukavice, ali neka se nadje i ovde kako bi bilo sve na jednom mestu.
Potrebno je: 
500 g praziluka  
1 šargarepa  
150 g pirinča  
po ukusu soli i bibera  
100 ml mineralne vode  
100 ml ulja (75 ml za prženje + 25 ml za prskanje kora) 
500 g kora za pitu 

Priprema: 
Skuvajte pirinač sa malo soli, procedite ga i ostavite sa strane. Praziluk iseckajte sitno i stavite u tiganj na malo ulja da se dinsta. Šargarepu očistite i narendajte pa dodajte u tiganj da se dinsta zajedno sa prazilukom. Posolite po ukusu, pobiberite malo i dodajte pirinač pa sve zajedno promešajte.

Raširite jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i mineralne vode i rasporedite svuda po kori fil od praziluka i pirinča. Preko stavite drugu koru, ponovite postupak pa stavite treću koru i sa njom isto tako uradite. Uvite u rolat. Tako uradite i sa preostalim korama iz pakovanja. Naredjajte rolate u pleh na papir i poprskajte ih mešavinom ulja i vode. Ispecite na 180 st. oko pola sata dok lepo ne porumeni.
 http://www.coolinarika.com/tag/pite-slane/


Нема коментара:

Постави коментар