понедељак, 18. август 2014.

(1) kolac-puding

                  KOLAČ S VRHNJEM

evo vam još jedan kolač koji uvjek prvi nestane sa tacne.....  onaj tko voli kremaste kolače i nije baš ljubitelj biskvita..... ovaj biskvit obavezno mora prenoćiti i onda je jako soćan....

Sastojci

Priprema

  1. 1
    izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer.... dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo...
  2. 2
    namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja..... velićina tepsije otprilike 25x35.... u među vremenu skuhati puding....
  3. 3
    pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati.....sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ....baš kao što je pokazano na slici....
  4. 4
    još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta..... tek sada se stavlja peći....
  5. 5
    dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer.....
  6. 6
    odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču.....

Posluživanje

kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru..... kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite..... kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje.....

      kolac-puding

                           zalazak sunca

još jedan lagan desert bez rerne i miksera  
  • brzo-i-ukusno
  • nepeceni-kolaci

  • Sastojci

    Priprema

    1. 1 zalazak sunca
      u vatrostalnoj posudi ili nekom malo dubljem plehu dim 14x24 poređati keks ja sam napisala 100 gr,ali sve zavisi od debljine keksa  ima tanjih i debljih,može i plazma,keks netreba umakati omekša od fila.
    2. 2 zalazak sunca
      žuti fil:3 žumanja ,šećer,vanil šećer i gustin pomešati,mleko i vodu staviti da se kuva i kad provri sipati  u jaja i vratiti na ringlu da se skuva ,onako kao puding,sipati fil odmah preko keksa.ostaviti da stoji dok se skuva crveni fi.
      crveni fil:sok,puding i šećer staviti sve zajedno da se kuva,kad se zgusne i provri sipati preko žutog fila.

    Нема коментара:

    Постави коментар