петак, 8. август 2014.

Palačinke u vinskom šatou

Palačinke u vinskom šatou

Recept poslala Suske 
E ovako…
Ja doduše imam čast da isprobam većinu što slanih, što slatkih đakonija moje drage prije Suske ali ovo je nešto što bi rekli stvarno Wooooooow!!! A to može da potvrde  Baba i Deda, a oni koji su propustili, pa njima može samo da bude krivo :)
Da li je bilo povoda, o jeste i te kako :)
********************************************************************************************
palainkeuvinskomatoujpg4-1
Palačinke pripremiti na uobičajen način.
3 jaja, 2dl mleka, 2dl vode, brašno toliko da bude baš gusto, zatim dodati još oko 3dl vode, ili malo više po potrebi, i na kraju 1dl ulja. Ispečene palačinke filovati kašičicom kristal šećera, i mlevenim orasima. I preklopiti tako da dobijete četvrtinu kruga. U tanjir stavljati da krajevi budu ka ivicama. U porciji idu 2 palačinke.
palainkeuvinskomatou-1
Šato:
4 belanca umutiti da možete komotno da okrenete posudu a da sadržaj ne ispadne. Dodati 4 kašike šećera i mutiti još par minuta. Ostaviti po strani. U posebnu posudu staviti vodu i ostaviti da ključa. Drugu u kojoj će da se muti staviti na tu. Zatim, staviti 1dl mlakog belog vina, 4 žumanca i 4 kašike šećera.
palainkeuvinskomatoujpg1-1palainkeuvinskomatoujpg2-1
Mutiti dok se ne umuti i da dobije odredjenu gustinu. Treba jedno 10 tak minuta, možda manje.
Pomešati belanca i žumanca i šato je spreman! Preliti ga preko palačinki. Ova mera je za 4 porcije. Obično ide 1 jaje po osobi za šato.
palainkeuvinskomatoujpg3-1

Brzi kolač

brzi kolač
Potreban materijal:
4 jaja
15 kašika šećera
15 kašika smeđeg šećera
šoljica ulja
šoljica mleka
15 kašika brašna
3 kašike kakaoa
50 gr margarina
20 kašika vode
prašak za pecivo
2 kašike ruma
1/2 kašike cimeta
kokos za posipanje
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo, rum i cimet. Od pripremljene mase ispeći kolač u podmazanom plehu. Pečeni kolač iseći na kocke i preliti prokuvanim sirupom od 20 kašika vode, 15 kašika smeđeg šećera, kakaoa i margarina. Kad kolač upije sirup, posuti ga kokosom. Ako nemate kokos, mogu i mleveni orasi.

Нема коментара:

Постави коментар