петак, 8. август 2014.

Banana kuglice,Pivčići....

Pivčići

pivcici
Potreban materijal:
4 šolje ulja
1 šolja mlevenih oraha + za posipanje
1 prašak za pecivo
2 šolje piva
600g brašna
300g šećera
Priprema:
Ušpinovati malo ređe 300gr šećera sa 200ml vode i ostaviti na kraj šporeta dok se kifle peku. Ulje, pivo, orahe i brašno sa dodatkom praška za pecivo, dobro zamesiti. Oblikovati kiflice rukama, ređati na pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni zagrejanoj na 200C, nekih 20 minuta. Pečene umakati u ušpinovani šećer i mlevene orahe.

Banana kuglice

bananakuglice
Izmiksirati 3 banane, dodati 250gr prah secera i 350gr mlevene plazme. Sve dobro izmesati i praviti kuglice, uvaljati ih u kokosovo brasno(100gr) i ostaviti da se stegnu.


Krempita

KREMPITA_4
Umutiti 6 zumanca sa 8 kasika secera, dodati 6 kasika ulja, 8 mleka, 8 brasna i 1/2 praska za pecivo. Testo je za dve kore.
Krem:
Skuvati 3 pudinga od vanile u 1Lvode, umutiti sne od 6 belanca i postepeno dodavati u vreo puding muteci mikserom sve vreme. Preliti preko kore. Ja inace uvek pravim duplu meru i pecem samo donju koru, jer pecem u plehu od sporeta. I fil duplo.

Lenja pita

Recept je poslala Minja Bogdanovski
IMG_1354
Potrebno je :
250gr margarina
4 žumanca
1 šoljica od kafe ulja
150gr prah šećera
1 šoljica od kafe toplog mleka
1 prašak za pecivo
400gr brašna
1,5kg rendanih jabuka
Priprema:
Jabuke izrendati i propržiti sa malo vode. Ostaviti da se prohladi. 4 žumanca , margarin, šoljicu ulja i 150gr prah šećera dobro umutiti. Potom dodati 200gr brašna pa preko toga (brašna) šoljicu od kafe toplog mleka u koji se stavi prašak za precivo. Zatim se doda još 200gr brašna i dobro se umuti da se masa izjednači. Pleh podmazati margarinom pa staviti pola testa i malo zapeći da dobije tanku koru. Izvaditi pleh i onda preko testa sipati dinstane jabuke i preko njih staviti preostalo testo tj. drugu polovinu i vratiti u rernu da se završi pečenje.

Bezimeni kolač

bezimenikolac
Posebno umutiti 6 žumanca sa 6 kašika prah šećera. Kada su umućena dodati 100gr rendane čokolade. U drugom sudu umutiti 6 belanca pa dodati umućenim žumancima. Dodati 6 kašika brašna i promešati da se masa sjedini. Testo staviti u pleh obložen pek papirom i peći jedno 20-tak minuta na 200C. Ispečeni patišpanj ostaviti da se ohladi pa ga iseći na dva dela. Umutiti 200ml slatke pavlake sa 100gr prah šećera i 1 vanilin šećerom. Dodati 1 kašiku kakaoa, promešati i time premazati prvu koru. Skuvati 1 puding od vanile u 400ml mleka, pa kada se ohladi izmešati sa predhodno umućenim puterom sa 100 gr prah šećera. Premazati drugu koru. Odozgo posuti čokoladom u prahu ili rendanom čokoladom.

Majmunski kolač

majmunskikolac
Potrebno za koru:
4 žumanca
4 kašika šećera
4 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
sneg od 4 belanca
Potrebno za fil:
3 jaja
250gr šećera
3 rebra čokolade
3 kašike gustina
3dl mleka
150gr margarina
2 šoljice skuvane crne kafe
4 banane
2 šlag pene
Kora:
Umutiti belanca posebno. Penasto umutiti jaja i šećer, pa dodati brašno, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Umešati belanca. Peći na 225C oko 15 min.
Krema.
Jaja umutiti sa šećerom, zatim dodati mleko u kome je razmućen gustin i sve to zakuvati, dodati čokoladu i skuvati u kašicu. Kada se fil ohladi dodati predhodno umućen margarin.
Kada je kora pečena preliti je skuvanom kafom. Zatim dodati fil, pa na kolutove isečene banane i na kraju umućeni šlag. Posuti rendanom čokoladom.

Bounty kolač

Bountykolac
Potreban materijal:
Kora 1:
4 jaja
150gr šećera
1 kašika kakaoa
250gr brašna
prašak za pecivo
Kora 2:
3 belanca
150gr šećera
200gr kokosovog brašna
Krema:
2 pudinga od vanile
1/2l mleka
3 žumanca
200gr margarina
150gr šećera u prahu
Glazura:
150gr čokolade za kuvanje
100gr margarina
50gr kokosa za posipanje
Priprema:
Kora 1: Umutiti jaja i secer, dodati brasno, kakao i prasak za pecivo.
Izliti u namazanu tepsiju.
Kora 2:
Umutiti sneg od 3 belanca, dodati šećer i umešati kokos kašiku po kašiku. To preliti preko tamne smese i sve zajedno peći 10-15 minuta na 180C.
Krema:
Skuvati puding i pre nego što ga sklonite s vatre umešajte žumanca umućena sa 75gr šećera. Margarin umutiti sa 75gr šećera pa kada se krema od pudinga prohladi izmešati sve zajedno. Premazite ohlađenu koru kremom.
Glazura:
Otopite čokoladu i margarin, glazirajte kolač, pospite kokosom.

Ananas kolač

kolač sa ananasom
Kora:
6 belanca
12 kašika šećera
1 kašika alkoholnog sirćeta
1 kašika prezli
Fil:
6 žumanca
6 kašika šećera
4 kašike brašna
1/2 L mleka
250 gr margarina
Nadev:
jedna konzerva ananasa
100 gr šlaga
Dekoracija:
30 gr čokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema:
Ulupati belanca i šećer u čvrst sneg, pa dodati kašiku sirćeta i kašiku prezli. Dobro promešati i sjediniti masu.
Izručiti u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 45 minuta. Penasto umutiti žumanca i šećer, dodati brašno i mleko pa skuvati fil. Kada se masa zgusne, skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. U ohlađen fil umešati predhodno umućen margarin. Koru premazati ravnomerno filom, poređati iseckani ananas (predhodno oceđen od soka) i preko staviti umućeni šlag, umućen uobičajeno
Čokoladu otopiti sa malo ulja, pa prošarati preko torte.
Kolač može da prođe i kao torta, ali ne ako su veća okupljanja u pitanju.
kolač sa ananasom

Šareni kolač

šareni kolač
Kora:
4 jaja
170 gr šećera
2 dl ulja
2 dl mleka
250 gr brašna
2 kašike kakaoa
pola kesice praška za pecivo
Fil:
1L mleka
8 kašika griza
100 gr kokosa
200 gr šećera
Glazura:
3 štangle čokolade
malo ulja
Kora- Dobro umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dobro umutiti masu, pa je podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati kakao i promešati. Obe mase sipati naizmenično u brašnom posut i podmazan pleh, da bi se dobila prošarana kora. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola.
Fil-7 dl mleka stavite na vatru da proključa, u ostatak hladnog mleka razmutiti griz, pa umešati šećer i kokos. Sipati masu u vrijuće mleko, smanjiti temperaturu i kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne. Skloniti sa vatre i ostaviti da se fil ohladi. Čokoladu sa malo ulja otopiti na pari. Preko prve polovine kore premazati sav fil, preklopiti drugom korom, pa nju premazati glazurom od čokolade i ostaviti da se stegne.

Kremasti kolač

kremasti kolač
Kora:
7 belanca
60 gr šećera
1 dl ulja
50 gr čokolade
1 prašak za pecivo
7 kašika brašna
Fil:
7 žumanca
200 gr šećera
1 margarin
60 gr bele čokolade
100 gr sitno seckanog kikirikija-pečenog, neslanog
60 gr crne čokolade
Dekoracija:
100 gr šlag krema od čokolade
seckani kikiriki
Kora- Penasto umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, pa dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i narendanu čokoladu. Sjediniti masu, pa sipati u podmazan i brašnom posut pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.
Fil: Žumanca i šećer penasto umutiti i skuvati na pari. U potpuno ohlađenu masu dodati umućen margarin. Dobro promešati i sjediniti masu, pa podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu i kikiriki, a u drugi deo otopljenu crnu čokoladu.
Na koru prvo nanesite fil sa kikirikijem, a preko fil sa crnom čokoladom. Šlag krem pripremiti prema uputstvu sa kesice i premazati kolač. Dekorisati seckanim kikirikijem. Staviti da se dobro ohladi, pa seći na parčad.

Lenja žena

400 gr bevita ili plazma keksa, 200gr secera i 1/2 L jogurta. Keks izlomiti. To pomesati i izliti u dublju (podmazanu) posudu i to je kora. Isto tako može da se stavi folija, pa kada s stegne prevrne se iz pleha na tacnu. Preko toga poslagati voce po zelji i na kraju preko voca, umucenih 200 gr slaga. Odozgo se može ukrasiti rendanom čokoladom.
Sa malinama
lenja žena
Sa bananama

Voćni kolač

voćni kolač
Potreban materijal:
4 jaja
200 gr šećera
4 kašike mleka
150 gr brašna
prah šećer za posipanje
1 vanilin šećer
1/2 kg sezonskog voća ( na ovoj slici je kolač sa kajsijom)
Umutiti penasto žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno, promešati i na kraju pažljivo dodati mleko. Belanca posebno ulupati, pa dodati masi i lagano promešati. Pleh premazati uljem, posuti brašnom pa sipati testo. Preko testa staviti voće, pa peći na umerenoj temperaturi 40-tak minuta. Vruć kolač posuti prah šećerom, ali ga seći tek kada se ohladi.

Brze štanglice

brze štanglice
Potreban materijal:
250 gr mlevenog keksa ( kada ih pravite posne, staviti posni keks)
100 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
150 gr margarina
100 gr žele bombona
70 gr suvog grožđa
2 kašike ruma
50 ml soka od pomorandže
bela čokolada i jestivi gliter prah za ukrašavanje
Priprema:
Suvo grožđe sitno iseckati, pa ostaviti da malo odstoji u rumu. Izmešati keks i šećer u prahu, dodati vanilin šeđer, iseckane žele bombone, suvo grožđe sa rumom, margarin i sok od pomorandže. Izjednačiti masu, pa preko folije rastanjiti u koru debljine 1 cm. Staviti da se stegne u frižider, pa iseći na štanglice. Svaku štanglicu preliti rastopljenom čokoladom i ukrasiti gliter prahom.

Kinder štangle

kinderstangle-1
Potreban materijal:
Za crni fil:
2 dl vode
1 margarin
300 gr šećera
100 gr čokolade
2 vanilin šećera
500 gr mlevenog keksa
Za beli fil:
1 dl vode
300 gr šećera
1 margarin
500 gr mleka u prahu
Za glazuru:
250gr prah šećera
3 kašike vrele vode
2 kapi kolačarske boje po želji
Priprema:
Prokuvati šećer sa vodom, dodati čokoladu i margarin, skloniti sa vatre, pa dodati keks. Izmešati masu i rastanjiti u podmazanom plehu. Za drugi fil, prokuvati vodu i šećer, dodati margarin da se istopi, skloniti sa vatre pa dodati mleko u prahu. Vruće dobro umutiti mikserom i odmah sipati preko crnog fila. Za glazuru umutiti šećer i vodu, pa dodati kolačarsku boju i brzo staviti preko belog fila.

Brigitin kolač

Brigitinkolac
Umutiti 2 komada jaja, 2 šolje šećera, 1 šolju ulja, 3 kašike kakaoa, 1 šolju mlevenih ili seckanih oraha, 2 šolje brašna, 1/2 šolje mleka i 1 prašak za pecivo. Peći na 180 stepeni nekih sat vremena. Dok je vruć kolač, premazati ga eurokremom i posuti kokosovim brašnom.

Pita sa jabukama

Recept je poslala Ivana Radičević
6 jaja
1 soljica ulja
125 gr putera
5 secera
9 brasna
1 mleka
1 prask za pecivo
500gr izrendanih i ocedjenih jabuka (ili drugo voce). Umutiti posebno belanca sa secerom, dodati zumanca, brasno omekazali puter, ulje i mleko. Prvi deo sipati u pleh pa voce pa drugi deo. Peci dok ne porumeni.
pitasajabukama-1

Нема коментара:

Постави коментар