понедељак, 18. август 2014.

                          Choco-Coco Mint Cake

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za tamni biskvit umutite margarin sa secerom i vanilin secerom dok ne dobijete glatku masu.
  2. 2
    Dodajte 1 jaje i 1 zutanjak i nastavite mutiti smjesu a nakon 1/2 min dodajte preostalo jaje i zutanjak.
  3. 3
    Masi potom dodajte brasno, prasak za pecivo i kakao. Naposljetku dodajte mlijeko i mutite dok se sastojci ne sjedine i dobijete smjesu srednje gustine.
  4. 4
    Za smjesu od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete cvrst snijeg. Postepeno dodajite secer u prahu. Naposljetku dodajte kokosovo brasno i liker od kokosa. Sve skupa promijesajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  5. 5
    Cetvrtasti kalup dimenzija 25×11 obloziti papirom za pecenje. Polovinu smjese za tamni biskvit izliti u kalup i izravnati. Po njoj razmazati smjesu od kokosa. Naposljetku izliti preostalu polovinu smjese za tamni biskvit.
  6. 6
    Peci na 180 C oko 60 minuta.
  7. 7
    Za Pepermint kremu mlijeko prokuhajte sa secerom. Dodajte pepermint bombone i rastopite ih u mlijeku. Umijesajte zelatin i rastopite ga u toploj masi pazeci da ne prokljuca.
  8. 8
    Kad se masa pocne stezati, dodajte cvrsto umuceno slatko vrhnje i razmeksani margarin. Smjesa se ne smije dugo mutiti, tek toliko da se dobije homogena masa.
  9. 9
    Za Kokos kremu za premazivanje skuhajte puding u mlijeku. U ohladjen puding dodajte pjenasto uradjen puter sa secerom u prahu.
  10. 10
    Ohladjen biskvit prerezite uzduzno, otprilike po 1/3 sirine biskvita. Kolac filovati kremom od peperminta izmedju uzduznih presjeka i po gornjoj povrsini. Bocne strane kolaca premazati kremom od kokosa. Staviti u frizider da se stegne.
  11. 11
    Kolac preliti glazurom od bijele cokolade koju priprimate tako sto na laganoj vatri zagrijavate cokoladu uz dodatak ulja.                             

Нема коментара:

Постави коментар