понедељак, 18. август 2014.

              Crna torta

Nije mnogo zahtevna, fina i ukusna tortica. 

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutite 7 belanaca u sneg pa dodajte 7 kašika šećera, 7 žumanaca , a ostale sastojke orahe, kakao, mleveni keks, kašiku ulja i istopljenu ili izrendanu čokoladu umešajte lagano špatulom. Pleh obložite pek papirom i pecite u  zagrejanoj rerni na 190 stepeni toliko dugo dok se ne ubode čačkalica i izađe suva. Skinite papir i ostavite koru da se ohladi. Ohlađenu podelite na 2 do 3 dela koncem ili nekim dugim tankim nožem u zavisnosti od veličine kalupa. (Ja sam pekla u kalupu 24 cm i podelila na 2 dela)
  2. 2
    Umućena jaja mikserom sa 200 gr šećera skuvajte na pari dok se ne zgusnu ili u šerpi sa debljim dnom na laganoj vatri (ja sam kuvala na pari). Dodajte margarin (može i 200 gr ili 125 gr margarina i 125 gr maslaca što vrlo često koristim) i 100 gr čokolade za mešanje. Masa bude malo ređa zbog rastopljenog margarina ali prilikom hlađenja fino se zgusne.
    2. varijanta je - umutite margarin mikserom pa dodajte ohlađeni fil, kašiku po kašiku, onda bude malo baršunastiji. ( Ja sam pravila 1. varijantu)

     Tortu isfilovati  filom , preliti glazurom ili ukrasiti šlagom. Ja sam ukrasila  preostalom čokoladom , istopila sam 60 gr sa 1 kašikom margarina i išarala špricom.
    Ostavite u frižider da se stegne i ukusi prožmu pa uživajte.



  3. 3

Нема коментара:

Постави коментар