недеља, 17. август 2014.

bite-my-cake.blogspot.com

 Kremaste kocke 



Ne znam baš koliko je danas dan za kremasto, ali prakticiram kremaste kolače i kad nije vruće :) Ako ništa, mogu sanjati o ljetu dok je vani sudar svjetova.
Za ovaj kolač i ne trebate pećnicu, što će dobro doći ponajviše onima koji su trenutno negdje na godišnjem i nemaju pećnicu, ili im se ne peče :) Formula je, dakle, keksi, vanilija, šlag.

Krema:
2 l mlijeka
500 ml vrhnja za kuhanje
250 g škrobnog brašna
1 mahuna vanilije
7 žutanjaka
300 g šećera
500 ml vrhnja za šlag
Još je potrebno:
200 g keksa s maslacem
500 ml vrhnja za šlag
Po želji bijela čokolada za posipanje

Mlijeko zakuhajte sa šećerom i sjemenkama koje se sastrugali iz mahune vanilije. Vrhnje za kuhanje umutite sa škrobnim brašnom i žutanjcima. U polaganom mlazu ulijevajte u vrelo mlijeko, miješajući pjenjačom. Kuhajte na laganoj vatri, miješajući, dok smjesa ne zgusne. Kuhanu kremu uklonite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Vrhnje umutite u čvrsti šlag. Ohlađenu kremu razradite mikserom pa u nju umiksajte šlag.
Na dno pleha za pečenje dimenzija 35 x 35 (ili 40) cm poslažite kekse s maslacem, jedan do drugog.  Po njima ravnomjerno rasporedite kremu. 
Premažite kolač šlagom i po želji posipajte naribanom bijelom čokoladom. Ostavite u hladnjaku (najbolje preko noći) pa režite na kocke.

{Video recept} Pita od čokolade


Ova čokoladna pita jedan mi je od najdražih kolača koje sam u posljednje vrijeme napravila. Tijesto je savršeno, rađeno po receptu Jamiea Olivera i odlično ide uz ovu finu čokoladnu kremu. Pripremila sam vam i video recept :)

Нема коментара:

Постави коментар