понедељак, 7. јул 2014.

         Kobasice na jastučetu od testa


Sastojci

  •   125 g brašna, 1/2 kašikice praška za pecivo, 1/2 kašikice soli, 2 jajeta, 300 ml mleka, 3 kašike svinjske masti, 600 g svinjskih kobasica

Priprema

  1. 1
    izmešati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati jaja i mleko i dobro izmešati. Ostaviti testo da se odmori oko 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 stepeni. 2. Svinjsku mast staviti u pleh i u zagrejanu rernu. Probosti kobasice viljuškom na par mesta, pa ih staviti na vrelu mast, da se peku u rerni dok ne porumene. Izvaditi kobasice, pa u masnoću od pečenja kobasica uliti testo. Ponovo staviti kobasice, preko testa, i sve peći 30-40 minuta.
    Testo treba da bude sočno i vazdušasto, ali sa hrskavom koricom.

             ,,BRZI KOLAC,,


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutite dobro jaja i secer zatim dodate ostale sastojke :brasno ,ulje i vanilin secer,sve zajedno dobro umjesajte .
  2. 2
    Po zelji mozete ga prosarati cime volite :nutela ,kakao,pekmez i sl.posuti secerom u prahu itd.
  3. 3
    U tepsiju sa pek papirom ulite smjesu i peci na 180°
  4. 4
    cuvajte ih u nekoj plasticnoj zdjeli sa poklopcem da se ne bi susili kolaci.

                                 Voćna letnja pita

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Voće operite, izvadite koštice, i ostavite da se malo ocedi od suvišnog soka. Kajsije iseckajte na komadiće.
  2. 2

    Umutite penasto jaja sa šećerom i vanil šećerom žicom za mućenje. Dodajte mleko,jogurt i ulje, a zatim i brašno pomešano sa sodom i praškom za pecivom. Mutite toliko da se sve poveže.
    Polovinu testa izlijte u podmazan i brašnom posut pleh (kod mene okrugli, vel.28), pa stavite u rernu zagrejanu na 190C da se zapeče.
  3. 3
    Za to vreme pomešajte voće i ravnomerno ga pospite grizom i šećerom. Voće ne treba prethodno stiskati i cediti, kako bi kolač ostao sočan.
  4. 4

    Kada gornja korica malo očvrsne, izvadite prvi deo biskvita iz rerne, pa preko njega lepo poređajte voće tako da potpuno prekrije biskvit i poravnajte. Odmah izlijte i drugi deo testa preko nadeva u tankom mlazu, tako da ravnomerno pokrijete voće (ne mora potpuno). Vratite u rernu i pecite dok ne dobije lepu, svetložutu boju.

Posluživanje

Ostavite kolač da se malo prohladi, pa poslužite mlak sa malo šećera u prahu.
Količine i vrste voća možete menjati po sopstvenom ukusu... ja sam baš za ove kiselo-slatke kombinacije...
Napomena: Jaja koja sam koristila bila su baš mala, pa ukoliko koristite veća, možda ćete na kraju morati dodati 20-30 g brašna više. Testo za biskvit ne treba biti jako gusto i lako se razliva u tankom mlazu.

Нема коментара:

Постави коментар