петак, 18. јул 2014.

jednostavno...

       Fantazija


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Tamni dio - Izmiksati bjelanjke sa prstohvatom soli.Dodati šećer i miksati te dodavati žumanjke te vodu.Kada se sve sjediti dodati suhe sastojke(brašno,kakao i prašak za pecivo)
    Podijeliti na pola i peći u srednjem lumu na 180°C do pola.Kada se ispeče do pola na njega sipati pola bijeloga dijela i ispeći do kraja.Tako ponoviti isto i drugu koru.Kada se stavi bijeli dio smanjiti temperaturu pećnice na 150°C
  2. 2
    Bijeli dio - Bjelanjke izlupati sa malo soli da budu čvrsti,postupno dodavati šećer(koristila sam prah šećer ali u originalnom receptu piše kristal)te na kraju dodati ocat.
    Znači ovako : Bisvit tj tamni dio se ispeče do pola,bjelanjci se izlupaju sa šećerom,pola smjese se stavi na tamni dio i dopeče do kraja kojih 5min manje više,probate čačkalicom.Tako isto pravite i drugi biskvit.Znači bjelanjci nebudu sirovi
  3. 3
    Krema - Izmiksati žumanjke sa šećerom,vanil šećerom i mlijekom.Staviti u posudu i kuhati na pari.Kada se dobije gušća smjesa skinuti kremu i preliti u drugu posudu.Ohladiti.Izmiksati margarin s prah šećerom te dodati kremu i sve lijepo sjediniti.
    Slagati koru,kremu,koru,kremu i gore možete staviti glazuru i naribati čokoladu

                                 Mirinda


Sastojci

Priprema

  1. Biskvit - izlupati bjelanjke sa šećerom i malo soli,dodati žumanjke te brašno s praškom za pecivo.Peći na 180°c oko 20minuta
  2. Preljev - vodu prokuhati s šećerom da se otopi te preliti vreli biskvit
  3. 1
    Krema - Sir izmiksati sa šećerom,vanil šećerom,margarinom te koricom limuna i staviti na hladan biskvit
  4. 2
    Preljev - U 4dl soka staviti šećer te staviti da provrije.U ostalih 1dl soka razmutiti pudng te skuhati u soku te vrelo preliti preko kreme ali lagano raširiti po kremi da se ne pomiješa sa sirom

Posluživanje

Ohladiti da se krema dobro stisne i poslužiti,gore može i glazura od čokolade ali ja je nestavljam jer je ovako prefino

                                 Jaffa kocke


Sastojci

Priprema

  1. Tamni biskvit - izlupati bjelanjke sa malo soli,dodati šećer te žumanjke.Dodati brašno i prašak za pecivo,te kakao ulje i vodu.Peći na 180°C oko 20minuta
  2. 1
    Svijetli biskvit -  izlupati bjelanjke sa malo soli,dodati šećer te žumanjke.Dodati brašno i prašak za pecivo,te ulje i vodu.Peći na 180°C oko 20minuta
  3. Krema - Staviti mlijeko sa šećerom da zavrije,dodati gustin te skuhati.U hladno dodati margarin te podijeliti na dva dijela.U jedan dodati otopljenu čokoladu  a u drugi vanil šećer
  4. Slaganje - TAmni biskvit,bijela krema,jaffa keks,čokoladna krema,svijetli biskvit gore može glazura ili išarati čokoladom.
    Ohladiti,krema se fino stisne pa se da lijuepo rezati a biskvit je mekani uz to jaffa keks,nema greške

                                 Nešto slatko

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bisvit - Šećer,vanil šećer,ulje,mlijeko i jaja izmiksati,dodati brašno i prašak za pecivo te dobro izmiješati.Istresti u manji lim i peći 20min na 200°c
    Preljev - mlijeko i šećer staviti na vatru prije nego se biskvit ispeče,kada se šećer otopi dodati kakao te ostaviti da vrije da bude gušće,recimo kao sirup.Kada je biskvit pečen izvaditi ga iz pećnice i još tako vrućeg preliti s vrućim preljevom

Нема коментара:

Постави коментар