субота, 14. јун 2014.

  Slastičarska krema s bijelom čokoladom


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Stavite mlijeko u manji lonac.
    Dodajte mu sastrugane sjemenke vanilije i praznu mahunu. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok mlijeko ne zakuha.
    Maknite s vatre, poklopite i ostavite da miruje pola sata.
  2. 2
    Bijelu čokoladu nasjeckajte i istopite u mikrovalnoj ili na pari.
  3. 3
    Stavite u zdjelu žumanjke i šećer i dobro izmiješajte ručnom pjenjačom.
    Umiješajte brašno.
    Ulijte u tankom mlazu sad već mlačno mlijeko iz kojeg ste izvadili mahunu vanilije - dok sipate mlijeko istovremeno miješajte žumanjke pjenjačom.
  4. 4
    Vratite sve u lonac i na sasvim laganoj vatri kuhajte neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne.
    Maknite s vatre i umiješajte otopljenu bijelu čokoladu. Izmiješajte dobro pjenjačom da se sjedine.
    Istresite smjesu odmah u široku zdjelu i pokrijte prozirnom folijom tako da folija prione na površinu kreme (na ovaj način se neće stvoriti kožica na površini).
    Kremu ohladite i spremite u hladnjak do upotrebe.
  5. 5
    Kremu možete upotrijebiti ovako kako je pripremljena ili je "razblažiti" umućenim slatkim vrhnjem - ja dodam otprilike 150-200 ml vrhnja umućenom u čvrst šlag.
  6. 6
    Čuvanje: Ovako pripremljena krema može stajati u hladnjaku najviše 4 dana, u hermetički zatvorenoj posudi ili pokrivena prozirnom folijom.

Нема коментара:

Постави коментар