субота, 14. јун 2014.

kolaci...

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Priprema:
    Umutiti margarin sa secerom pa dodati jaja i mleko.
    Sve dobro sjediniti pa dodavati brasno sa praskom za pecivom dok se ne dobije glatko testo.
    Testo ne sme biti ni previse meko a ni tvrdo.
  2. 2
    Podeliti na tri dela.
  3. 3
    Jedan deo ostaviti da bude beo,a u druga dva staviti po dve kasike kakaoa i ponovo mesiti dok se kakao ne sjedini sa testom.
  4. 4
    Testo razvuci na prevrnuti pleh
    i peci na 15-ak minuta na 180 °C
  5. 5
    Skuvati 1/2l mleka sa 10 kasika secera,dodati 2 pudinga od vanile i ohladiti.
  6. 6
    U ohladjen fil dodati  umucen margarin pa sve dobro sjediniti.
  7. 7
    Filovanje:
    tamna kora-fil-svetla kora-fil-tamna kora i na kraju glazura od cokolade.
  8. 8
    Za glazuru:Na pari otopiti 150g bele mlecne cokolade pa preliti preko poslednje kore.
  9. Kolači

Нема коментара:

Постави коментар