субота, 28. јун 2014.

Nije jaje na oko. Bolje je od toga ...

        KOLAČ OD VIŠANJA


Sastojci

Priprema

  1. 1
    U tepsiju od pećnice poredati kekse bez umakanja u mlijeko ili sl.
  2. 2
    Fil 1. Sok od višanja, griz i šećer prokuhati, pred kraj dodati očišćene višnje. Razliti po keksima. (Napomena za višnje; ako su svježe treba ih od početka kuhati u filu. A ako su iz kompota ili zamrznute, dodajemo ih pred kraj kuhanja fila.)
  3. 3
    Fil 2. U mlijeku ukuhati puding šećer. U ohlađeno dodati izrađen margarin.
    Razliti preko Fila 1.
  4. 4
    Fil 3. Izraditi šlag. Namočenu želatinu, otopiti pa pomiješati s 2 dcl. jogurta.
    U šlag dodati želatinu s jogurtom i preostalih 2 dcl jogurta. Sve promješati i preliti preko Fila 2.
    Staviti u hladnjak.

        Bozicna torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Ispeci tri korice od po 4 belanca, 4 kasike secera, 8 kasika oraha, 1 kasika kakao i 3 kasike brasna. Peci u zagrejanoj rerni dok porumene i izvaditi da se ohlade.
    Umutiti mikserom 12 zumanaca sa 12 kasika secera, dodati 2 soljice mleka i staviti na paru da se kuva, dodati cokoladu i skuvati fil. Kada se ohladi dodati margarin.
    Umutiti 2 slaga sa 200 gr mleka.
    Filovati prvu koricu filom, pa preko premazati slag, pa drugu isto tako. Odozgo tortu premazati samo braon filom, moze i slag, ali ja sam mislila da je mnogo slaga vec u torti, pa sam odozgo napravila ukrasne sare prah secerom. Ako zelite i slag odozgo, treba vam jos jedna kesica slaga.                              

            Jaje na oko... 


    Jaje na oko... ;)

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Biskvit:
      Izraditi jaja, dodati šećer, a potom i sve ostale sastojke. Smjesu izliti na lim od pečnice obložen papirom za pečenje te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 180°C...  oko 20-tak minuta. Čačkalicom provjeriti kad je pečeno. Staviti hladiti te skinuti nožićem gornji sloj korice (lagano - "grecajući" po površini)
    2. 2
      Fil:
      Puding promješati s vrlo malo mlijeka. Ostalo mlijeko staviti kuhati. U vrelo mlijeko dodati puding i ukuhati fil. Vrlo kratko, jer se brzo zgušnjava. U toplo dodati jedno vrhnje pa izraditi mikserom, potom dodati drugo vrhnje. Premazati biskvit s filom.
      Poslagati na fil marelice vodeći računa da poslije možete kolač rezati na jednake i pravilne kvadratiće s marelicom u sredini.
    3. 3
      Preljev:
      Preljev skuhati prema uputama na vrečici. Osobno volim staviti "malo" manje vode jer bude čvršći.

       Jaje na oko 2


    Jaje na oko

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Najprije izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, zatim pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom i brašnom. Kad se stvori lijepa smjesa, u nju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka, ulijte u veći protvan i pecite na 180°oko 15 minuta.
    2. 2
      Kad se biskvit malo ohladi, možete ga natopiti sokom od marelice (ili nekim drugim sličnim sokom).
      Za kremu najprije skuhajte puding (prema uputama na vrećici) i kad je kuhan, u njega umiješajte kiselo vrhnje.
    3. 3 Jaje na oko
      Kolač ostavite da se ohladi. Kad je kolač ohlađen, na njega posložite marelice te "skuhajte" preljev prema uputama na vrećici i prelijte ga preko kolača.

            Sunce na prozorčiću



    Sunce na prozorčiću

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Izlijte vrhnje za šlag u posudu i u njega usipajte krupicu te ostavite 20 min. da nabubri.
    2. 2
      Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilijom pa dodajte svježi sir, naribanu limunovu koricu, prašak za pecivo, griz te sve izmješajte.
    3. 3  
      Protva ili kalup za tortu namastite, pobrašnite pa ulijte smjesu.
      Stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.
    4. 4
      Nakon 20 min. protvan izvadite van i stavite polovice ili četvrtine breskvi, malo utisnite i vratite natrag u pećnicu i pecite još oko pola sata.
    5. 5
      Nakon što je pečeno, marmeladu malo zagrijte pa stavite po čajnu žličicu na svaku breskvu.

Нема коментара:

Постави коментар