субота, 28. јун 2014.

marijadj

                                 White dream


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Pravila sam okruglu tortu, u plehu precnika 28 cm.
    Napravite  dve korice od po 4 belanca, 4 kasike secera i 4 kasike brasna.
    I jednu od 4 belanca, 4 kasike secera, 3 ipo kasike brasna i kasicicom kakao.

    Pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
    Kada se ohlade, svaku koricu natopite mlekom.
  2. 2
    Zumanca sa 12 kasika secera umutite mikserom, pa skuvajte na pari.
     Kada se ohladi, dodajte margarin i vanilin secere.
  3. 3
    Posebno umutite slatku pavlaku.
  4. 4
    Na dno stavite belu koricu, pa zuti fil, zatim tamnu koru, zuti fil, i preko njega pavlaku. Onda belu koru, zuti fil.  Onda premazite celu tortu pavlakom,  i ukrasite po zelji,  mrvicama,  vocem,  rendanom cokoladom,  kako volite.
  5. 5
    Torta je atraktivna,  ukusna, topi se.
    Tako bela i lagana dobila je naziv beli san.

Нема коментара:

Постави коментар