петак, 27. јун 2014.


COKOLADNA TORTA:

- jaja 10
- šećer 10 kašika
- mleveni orasi 200 gr.
- prezla 2 kašike
 - kakao 2 kašike
- nesquik 2 kašike
- prašak za pecivo 1/2
- jaja 4
- šećer 150 grama
- čokolada za kuvanje 150 grama
- margarin 250 grama
- šlag 100 grama
- voda 100 ml.
Uputstvo za pripremu:
Pomešati orahe, prezlu, kakao, Nesquika i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa polovinom šećera, umutiti žumanca sa drugom polovinom šećera. Suve sastojke lagano umešati u umućena žumanca pa dodati i umućena belanca. Lagano sjediniti varjačom. Okrugli kalup prečnika 28cm obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći 40 minuta na 220˚C.

Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu. Umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom. Umutiti šlag sa vodom i sjediniti sa prethodnim filom. Odvojiti 1/3 za dekoraciju.

Ohlađenu koru preseći vodoravno, oko 1cm. sa gornje strane – ovo će biti “poklopac” torte. Izdubiti koru tako da sa svih strana ostane oko 1cm. Izdubljene ostatke zdrobiti i staviti u fil. Dobijenim filom filovati tortu pa staviti “poklopac”. Tortu spolja namazati sa odvojenim filom i dekorisati po želji.
Фотографија: COKOLADNA TORTA:

- jaja 10
- šećer 10 kašika
- mleveni orasi 200 gr.
- prezla 2 kašike
- kakao 2 kašike
- nesquik 2 kašike
- prašak za pecivo 1/2
- jaja 4
- šećer 150 grama
- čokolada za kuvanje 150 grama
- margarin 250 grama
- šlag 100 grama
- voda 100 ml.
Uputstvo za pripremu:
Pomešati orahe, prezlu, kakao, Nesquika i prašak za pecivo. Umutiti belanca sa polovinom šećera, umutiti žumanca sa drugom polovinom šećera. Suve sastojke lagano umešati u umućena žumanca pa dodati i umućena belanca. Lagano sjediniti varjačom. Okrugli kalup prečnika 28cm obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći 40 minuta na 220˚C. 

Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu. Umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom. Umutiti šlag sa vodom i sjediniti sa prethodnim filom. Odvojiti 1/3 za dekoraciju. 

Ohlađenu koru preseći vodoravno, oko 1cm. sa gornje strane – ovo će biti “poklopac” torte. Izdubiti koru tako da sa svih strana ostane oko 1cm. Izdubljene ostatke zdrobiti i staviti u fil. Dobijenim filom filovati tortu pa staviti “poklopac”. Tortu spolja namazati sa odvojenim filom i dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар