субота, 28. јун 2014.

Mily

           Jaffa štanglice u oblatni

Jednostavno...

Jaffa štanglice u oblatni

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer. Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
  2. 2
    Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm.
    Prvu koru filovati sa pola fila, zatim poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta. Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako bi se fil rasporedio i izmedju keksa.

    Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.
    Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli :)

           ŽUTI KOLAČ S VIŠNJAMA

Žuti kolač s višnjama

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih umešati polako, špatulom. Postepeno dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo)  i polako ih sjedinjavati sa belancima.
  2. 2 Višnje...
    Kad testo bude homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje (sveže, iz zamrzivača ili iz kompota) koje su malo oceđene od viška soka.
  3. 3 Višnje...
    Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača i osušile se,  već da malo utonu u kolač, a da ne padnu sasvim na dno, ja ih vrhom nožića malo gurnem nadole.
    Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov, a to se vidi po tome što se ivice testa počinju odvajati od suda u kom se kolač peče.
  4. 4
    Ohladiti kolač, pa ga obilno posuti prah šećerom i iseći na kocke.

             KINDER ŠTANGLE

Sastojci

Priprema

  1. 1 Kinder štangle
    Umutiti mikserom margarin i mleko u prahu.Šećer i vodu ušpinovati da bude gusto i muteći polako dodavati u umućen margarin i mleko u prahu. Dobro umutiti, podeliti na dva dela u jedan deo dodati 100gr otopljene čokolade.Masu prohladiti i staviti masu sa čokoladom na list oblande, preko mase opet list oblande, pa bela masa pa list oblande. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti preko noći da se ohlade.

  2.           

               Bounty Kocke

    Bounty Kocke 3

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      BISKVIT:
      Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
      Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.
      bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
    2. 2
      Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
      dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.
    3. 3
      KOKOS NADJEV:
      U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
    4. 4
      izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
      vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.

    Posluživanje

    Ja sam kocke posula šećerom u prahu,vi po želji stavite čokoladnu glazuru,za koju mislim da bi se super uklopila
  3.          

                  Rolat sa keksom

    Rolat od keksa

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      U vecoj ciniji izdrobiti sitno keks, dodati seckane orahe i suvo grozdje, mlevene orahe i mleveni keks.
    2. 2
      Otopiti margarin sa secerom pa kuvati 3-4 min. na tihoj vatri dodati cokoladu kuvati jos 1 min.
    3. 3
      Ovom masom preliti izdrobljen keks i dobro izmesati, dodati mleko ukoliko je suvo slobodno dodati jos malo mleka.
    4. 4
      Na najlonu oblikovati rolat i ohladiti!!                             
  4.          

Нема коментара:

Постави коментар