субота, 7. јун 2014.

kao moja mama....

 Domaće kore za gibanicu

Ove kore peku se na ploči štednjaka na drva. 

Sastojci

  •  30 dag brašna ( pola glatko, pola oštro )
  •  2-3 dl tople vode
  •  2 žlice ulja
  •  1 žličica soli
  •  2 žlice rastopljene masti ili ulja, za premazivanje kora

Priprema

  1. 1
    Zamijesiti tijesto od brašna, ulja, soli i vode. Dobro ga izraditi da bude glatko i podatno, a da se ne lijepi. Ostaviti ga pokrivenog rastezljivom folijom ili u posudici s poklopcem. Ja sam zamijesila navečer i ostavila ga u hladnjaku
  2. 2 Domaće kore za gibanicu
    Tijesto podijeliti na loptice i po dvije razvaljati na manje krugove ili kvadrate. Možete svaku posebno razvaljati, meni je ovako jednostavnije i brže.
  3. 3 Domaće kore za gibanicu
    Jedan krug premazati rastopljenom mašću ili uljem, malo posipati brašnom i na njega staviti drugi krug tijesta
  4. 4 Domaće kore za gibanicu
    Razvaljati tako spojene krugove , može se i rukama još razvući.
  5. 5 Domaće kore za gibanicu
    Tijesto staviti na ploču štednjaka na drva i vrlo kratko peći s obadvije strane
  6. 6 Domaće kore za gibanicu
    Pečene kore razdvojiti. Dobit ćete od svakog kruga dvije kore koje se lijepo razdvajaju. Spremiti ih u posudu s poklopcem ili u vrećicu da se ne posuše. Na isti način ispeći preostalo tijesto.
  7. 7 Domaće kore za gibanicu
    Pečene kore ohladiti, složiti jednu na drugu i spremiti u vrećicu, a možete ih i zarolati i tako spremiti u hladnjak ako ih ne koristite odmah. Ostat će mekane do upotrebe.

Нема коментара:

Постави коментар