Domaće kore za gibanicu
Sastojci
- 30 dag brašna ( pola glatko, pola oštro )
- 2-3 dl tople vode
- 2 žlice ulja
- 1 žličica soli
- 2 žlice rastopljene masti ili ulja, za premazivanje kora
Priprema
-
1
Zamijesiti tijesto od brašna, ulja, soli i vode. Dobro ga izraditi da bude glatko i podatno, a da se ne lijepi. Ostaviti ga pokrivenog rastezljivom folijom ili u posudici s poklopcem. Ja sam zamijesila navečer i ostavila ga u hladnjaku
-
2
Tijesto podijeliti na loptice i po dvije razvaljati na manje krugove ili kvadrate. Možete svaku posebno razvaljati, meni je ovako jednostavnije i brže.
-
3
Jedan krug premazati rastopljenom mašću ili uljem, malo posipati brašnom i na njega staviti drugi krug tijesta
-
4
Razvaljati tako spojene krugove , može se i rukama još razvući.
-
5
Tijesto staviti na ploču štednjaka na drva i vrlo kratko peći s obadvije strane
-
6
Pečene kore razdvojiti. Dobit ćete od svakog kruga dvije kore koje se lijepo razdvajaju. Spremiti ih u posudu s poklopcem ili u vrećicu da se ne posuše. Na isti način ispeći preostalo tijesto.
-
7
Pečene kore ohladiti, složiti jednu na drugu i spremiti u vrećicu, a možete ih i zarolati i tako spremiti u hladnjak ako ih ne koristite odmah. Ostat će mekane do upotrebe.
Нема коментара:
Постави коментар