субота, 7. јун 2014.

amira i masatera....

       Šarenko


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istuci sa 50 grama šećera i par zrna soli u čvrsti snijeg.
  2. 2
    U drugoj posudi miksati: žumanjke s ostatkom šećera da nastane gusta pjenasta smjesa, zatim umiješati vanilin šećer, ulje, vodu pa brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
  3. 3
    Pola smjese uliti u pleh veličine cca 25 x 35 cm, a u preostalo tijesto umiješati nutellu, kakao i žlicu mlijeka. Smeđe tijesto većom žlicom stavljati na hrpice po žutom tijestu (dvadesetak hrpica).
  4. 4
    Uključiti pećnicu da se ugrije na 180 st.C.
  5. 5
    Skuhati puding od navedenih sastojaka. Gotov puding - još vruć uzimati većom žlicom i stavljati hrpice u postojeće hrpe od smeđeg tijesta (potrošiti sve).
  6. 6
    Peći 40-45 minuta na 180 st.C u prethodno zagrijanoj pećnici.
  7. 7
    Dok se kolač peče, dobro promiješati sastojke za preljev da se šećer otopi.
  8. 8 Šarenko
    Pečen kolač još vruć preliti preljevom.

     KOLAČ S VRHNJEM


Sastojci

Priprema

  1. 1
    izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer.... dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo...
  2. 2
    namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja..... velićina tepsije otprilike 25x35.... u među vremenu skuhati puding....
  3. 3
    pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati.....sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ....baš kao što je pokazano na slici....
  4. 4
    još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta..... tek sada se stavlja peći....
  5. 5
    dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer.....
  6. 6
    odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču.....

    VRHNJE KOLAČ


Sastojci

Priprema

  1. 1
    zamijesi tijesto od svih sastojaka, stavi ga u lim i rukom ga raširi po limu tako da dobiješ i rub oko tepsije visine 1.5 cm..... lim prethodno namaži i pospi brašnom...
  2. 2
    skuhaj puding, mlijeko i šećer i u vruć puding dodaj kiselo vrhnje te dobro izmješaj..... tako vruć fil istresi na pripremljeno tjesto te poravnaj.... tek tada sve zajedno stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu.... pećeno je kada puding dobije malo boje...
  3. 3
    dok se kolač peće pripremi glazuru.... u šerpu istresi slatko vrhnje i stavi ga na vatru da se lagano grije .... čokoladu izlomi i istresi u slatko vrhnje mješaj dok se čokolada ne rastopi.... glazura je gotova ćim prokuha, odmah je skini sa vatre i preli po vrućem kolaču....

Hurmašice sa orasima

2 jaja
2 male šoljice šecera
2 male šoljice ulja
2 male šoljice mljeveni oraha
1/2 prasak za pecivo
7 mali šoljica brasna

Agda:
5 mali šoljica šecera
5,5 mali šoljica vode
Izmutite jaja i šečer (viljuškom ili žlicom ne mikserom)
i dodati ulje.
Dodajte mljevene orahe I prasak za pecivo pa izmješajte.
Dodajte brašno I mješajte drvenom kašikom .
Ako je tijesto mekano dodajte mu još jednu ili dvije kašike brašna.
Odkidajte komadiće tijesta,oblikujte lopticu pa valjak.
Valjke nemojte rastanjivat ,redajte ih na tepsiju.
Ručkom od kašike našarajte hurmašice.Ugrijte rernu na 200 C i kada stavite hurmašice smanjite na 180 C pecite dok hurmašice ne dobiju finu boju.( oko 25-30 min)
Pomješajte šečer I hladnu vodu pa izmutite da se šecer otopi.(ne kuhate agdu)
Tople hurmašice zalite hladnom agdom.
Ostavite u frizider da se još malo prohlade pa poslužite se.
Basbousa

120 gr. putera
2 jaja
250 gr. secera
500 gr. semoline (griz)
 1 prasak za pecivo

Agda:

500 gr. secera
300 ml. vode
1 kasika soka od limuna
1 kasika ruzine vode (moze bez nje)

Prvo stavite agdu na pec,kuhajte oko 5-6 minuta pa maknite sa peci da se hladi.

Puter otopite u mikrovalnoj.

Puteru dodajte secer I jaja I izmutite.

Dodajte semolina I prasak za pecivo pa izmjesajte.

Smjesa bude gusta ja sam rukama mjesila.

Ako je bas bas suho dodajte malo mlijeka.

Nauljite tepsiju,istresite smjesu I mokrom rukom rasporedite,poravnajte I malo utisnite rukom na tepsiju.

Pokrite da odstoji 5 minuta pa isjecite.

Svaki komad ukraite pistacima ili bademima.

Pecite na 350F-180C oko 40 minuta.

Vruc kolac zalite prohladjenom agdom

Ohladite I posluzite se.

Ja sam uduplala sastojke i dobila malo vecu tepsiju ove super poslastice
Фотографија: Basbousa

120 gr. putera
2 jaja
250 gr. secera
500 gr. semoline (griz)
1 prasak za pecivo

Agda:

500 gr. secera
300 ml. vode
1 kasika soka od limuna
1 kasika ruzine vode (moze bez nje)

Prvo stavite agdu na pec,kuhajte oko 5-6 minuta pa maknite sa peci da se hladi.

Puter otopite u mikrovalnoj.

Puteru dodajte secer I jaja I izmutite.

Dodajte semolina I prasak za pecivo pa izmjesajte.

Smjesa bude gusta ja sam rukama mjesila.

Ako je bas bas suho dodajte malo mlijeka.

Nauljite tepsiju,istresite smjesu I mokrom rukom rasporedite,poravnajte I malo utisnite rukom na tepsiju.

Pokrite da odstoji 5 minuta pa isjecite.

Svaki komad ukraite pistacima ili bademima.

Pecite na 350F-180C oko 40 minuta.

Vruc kolac zalite prohladjenom agdom

Ohladite I posluzite se.

Ja sam uduplala sastojke i dobila malo vecu tepsiju ove super poslastice

     Samo jedna torta


Samo jedna torta :)))

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Biskvit
    Bjelanjke, par zrna soli i pola količine šećera umutiti u čvrsti snijeg.
    Žutanjke i pola količine šećera pjenasto umutiti, dodati vodu i ulje, žlicu po žlicu. Zatim dotavati brašno izmiješano sa pecilnim praškom pa dodati i nutellu. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Kalup (27-28 cm) nauljiti i staviti peći tijesto na 180 st.C oko 35 min. Ohlađen biskvit prerezati jednom da bi dobili dvije kore.
  2. 2
    Filanje
    Slatko vrhnje miksati dugo srednjom brzinom uz dodatak šećera u prahu, a po potrebi i šlagfixa dok ne bude dovoljno čvrsto.
  3. 3
    Biskvitne kore navlažiti hladnim mlijekom sa unutarnjih strana i po vrhu torte.
  4. 4
    Na prvu koru staviti tanji sloj tučenog slatkog vrhnja, na njega nataknuti uspravno očišćene jagode. Ako je koja jagoda veća odrezati joj vrh kako bi imale približno podjednaku visinu. Na složene jagode staviti šlag, dobro ga potisnuti u udubljenja, pokriti drugim biskvitom i njega također dobro potisnuti kako bi se svi otvori popunili.
  5. 5 Samo jedna torta :)))
    Preostalim dijelom tučenog slatkog vrhnja premazati tortu i ukrasiti čokoladnom glazurom uz pomoć vrečice kojoj je potrebno odrezati vrh i špricati ili po želji dodatnim jagodama umočenima u čokoladnu glazuru.                       

        Brzinski kolač s jabukama


    Brzi kolač s jabukama

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Navedene sastojke redom miksati za biskvitno tijesto.
    2. 2
      Pola smjese biskvita uliti u kalup i staviti peći u srednji kalup (cca 35 x 25 cm) 15 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 st.C..
    3. 3
      Dok se biskvit peče, očistiti i naribati jabuke, dodati im cimet te korice limuna i naranče pa dobro izmiješati.
    4. 4
      Napola pečen biskvit izvaditi iz pećnice, po njemu rasporediti nadjev i preliti preostalom polovinom smjese za biskvit.
    5. 5 Brzi kolač s jabukama
      Vratiti u pećnicu još 15-tak minuta dok dobije lijepu boju (krajevi biskvita se tek počnu odvajati od kalupa).
  6.       

Нема коментара:

Постави коментар