субота, 7. јун 2014.

kolaci...

   Šarene oblatne


Sastojci

  •   ŽUTA KREMA
  •  4 žumanjka
  •  25 dag šećera
  •  25 dag maslaca
  •  1 vanil šećer
  •   BIJELA KREMA
  •  4 bjelanjka
  •  30 dag šećera
  •   sok od pola limuna
  •  4 lista oblatne ( manje )
  •  24 kom pettit beure keksa
  •  2dl jake crne kave ( procijeđene i nezaslađene )
  •   po želji čokolada za glazuru

Priprema

  1. 1
    ŽUTA KREMA
    Žumanjke, šećer i vanil šećer tući na pari 10 - 15 minuta. Ohladiti i pomiješati s dobro izrađenim maslacem. Podijeliti kremu na dva dijela.
    BIJELA KREMA
    Bjelanjke i šećer istući mikserom u snijeg, dodati limunov sok i staviti kuhati na paru. Miješati pjenjačom, ne mikserom, dok se dobro zgusne. Maknuti s pare i dalje miješati da se ohladi. Podijeliti kremu na dva dijela.
    SLAGANJE
    Staviti na pladanj jednu oblatnu, namazati bijelom kremom, pokriti drugom oblatnom, namazati žutom kremom i po njoj složiti kekse namočene u kavu ( 6 keksa u četiri reda - to je 24 keksa ). Na kekse staviti ostatak žute kreme, pokriti trećom oblatnom. Premazati je bijelom kremom i staviti četvrtu oblatnu. Prekriti papirom i staviti neki teži predmet da se dobro spoje kreme s oblatnama. Može se glazirati čokoladom, ja nisam. Ako ih glazirate, tada zadnju oblatnu okrenuti tako da su veće rupice dolje.

       Oblatne sa smokvama....


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za I nadjev
    Pomiješati orahe sa šećerom i preliti kipućim mlijekom, dodati vanil šećer. Ohladiti
  2. 2
    Za II nadjev
    Samljeti smokve i grožđice, dodati šećer i koricu i sok od naranče.Rukama dobro umijesiti
  3. 3
    Za III nadjev
    Mikserom pjenasto izmiješati jaja i šećer , skuhati na pari, ohladiti. Dodati pjenasto izrađen maslac i sok od limuna.
  4. 4
    Slagati ovim redom:
    oblatna - nadjev od oraha
    oblatna - nadjev od smokava
    oblatna - žuta krema
    oblatna
    Na oblatne staviti masni papir i oteščati da se oblatne slijepe. Slijedeći dan po želji glazirati čokoladom

    Učiteljska dugmad


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Orahe,šećer jaje, žumanjak i kakao zamijesiti da se dobro izjednači.Od te smjese raditi kuglice veličine manjeg oraha,slagati na masni papir i malo ih rukom spljoštiti da možemo nanijeti kremu.
    Za kremu mikserom istući snijeg sa šećerom i limunovim sokom,dodati brašno i vrećicom za ukrašavanje nanijeti na svaku kuglicu malo snijega,ukrasiti jezgrom oraha.Sušiti u pećnici na 60 stupnjeva oko sat vremena

Нема коментара:

Постави коментар