Šarene oblatne
Sastojci
Priprema
-
1
ŽUTA KREMA
Žumanjke, šećer i vanil šećer tući na pari 10 - 15 minuta. Ohladiti i pomiješati s dobro izrađenim maslacem. Podijeliti kremu na dva dijela.
BIJELA KREMA
Bjelanjke i šećer istući mikserom u snijeg, dodati limunov sok i staviti kuhati na paru. Miješati pjenjačom, ne mikserom, dok se dobro zgusne. Maknuti s pare i dalje miješati da se ohladi. Podijeliti kremu na dva dijela.
SLAGANJE
Staviti na pladanj jednu oblatnu, namazati bijelom kremom, pokriti drugom oblatnom, namazati žutom kremom i po njoj složiti kekse namočene u kavu ( 6 keksa u četiri reda - to je 24 keksa ). Na kekse staviti ostatak žute kreme, pokriti trećom oblatnom. Premazati je bijelom kremom i staviti četvrtu oblatnu. Prekriti papirom i staviti neki teži predmet da se dobro spoje kreme s oblatnama. Može se glazirati čokoladom, ja nisam. Ako ih glazirate, tada zadnju oblatnu okrenuti tako da su veće rupice dolje.
Oblatne sa smokvama....
Sastojci
- I NADJEV
- 20 dag mljevenih oraha
- 15 dag šećera u prahu
- 1 dl mlijeka
- 1 vrećica Dolcela vanil šećera
- II NADJEV
- 20 dag suhih smokava
- 10 dag grožđica
- 10 dag šećera
- sok od 1 naranče i malo korice
- III NADJEV
- 4 kom jaja
- 15 dag šećera
- sok od 1 limuna
- 15 dag maslaca
- 1 paket manjih oblatni
Priprema
-
1
Za I nadjev
Pomiješati orahe sa šećerom i preliti kipućim mlijekom, dodati vanil šećer. Ohladiti
-
2
Za II nadjev
Samljeti smokve i grožđice, dodati šećer i koricu i sok od naranče.Rukama dobro umijesiti
-
3
Za III nadjev
Mikserom pjenasto izmiješati jaja i šećer , skuhati na pari, ohladiti. Dodati pjenasto izrađen maslac i sok od limuna.
-
4
Slagati ovim redom:
oblatna - nadjev od oraha
oblatna - nadjev od smokava
oblatna - žuta krema
oblatna
Na oblatne staviti masni papir i oteščati da se oblatne slijepe. Slijedeći dan po želji glazirati čokoladom
Učiteljska dugmad
Sastojci
- 30 dag mljevenih oraha
- 30 dag šećera u prahu(može i manje)
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 2 žlice kakaa
- KREMA
- 1 bjelanjak
- 4 žlice šećera u prahu
- 1 žlica oštrog brašna
- 1 žlica limunovog soka
- cijele jezgre oraha za ukrašavanje
Priprema
-
1
Orahe,šećer jaje, žumanjak i kakao zamijesiti da se dobro izjednači.Od te smjese raditi kuglice veličine manjeg oraha,slagati na masni papir i malo ih rukom spljoštiti da možemo nanijeti kremu.
Za kremu mikserom istući snijeg sa šećerom i limunovim sokom,dodati brašno i vrećicom za ukrašavanje nanijeti na svaku kuglicu malo snijega,ukrasiti jezgrom oraha.Sušiti u pećnici na 60 stupnjeva oko sat vremena
Нема коментара:
Постави коментар