четвртак, 5. јун 2014.

jagode....ponovo....

 Dolcela u mojoj kuhinji: Torta od jagoda, badema i vanilije


Par posebnih sastojaka i jedan poseban rođendan zaslužni su za ovu divotu od torte. Savršeno lagana, sa svježim voćem pravo je osvježenje za svaki stol pogotovo nakon obilnog nedeljnog ručka (ili bilo kojeg drugog dana).
Ova krema od vanilije moj je apsolutni favorit, a i puno ljudi koji su je probali su se složili sa mnom. Dolcela Bourbon Vanilija premium puding je zaslužan za kremu, kao i Dolcela tekući biljni šlag 5+.

Za cijelu tortu trebalo mi je cca 4 sata J znači ne dijeli vas puno od savršenog deserta! Saznajte kako u nastavku J




Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
300 g šećera
Vrećica i pola Dolcela vanilin šećera
300 g brašna
Vrećica i pola Dolcela praška za pecivo
Krema:
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
50 g mljevenih badema
Ukras i punjenje:
500 g jagoda
Bijela čokolada
Priprema biskvita:
Dva jaja umutiti sa 100 g šećera i pola vrećice Dolcela vanilin šećera u pjenastu smjesu. Ručnom mješalicom umiješati 100 g  brašna sa pola vrećice Dolcela praška za pecivo i staviti na pečenje u pećnicu na 180 stupnjeva cca 15 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno te potpuno ohladiti. Ponoviti 3 puta da se dobe 3 biskvita. Koristila sam kalup promjera 20 cm pa je torta bila lijepa visoka. Od iste količine možete napraviti tortu promjera 26 cm ali neće biti toliko visoka kao moja. 
Priprema kreme:
Prvo skuhajte puding po uputama na vrečici. Puding prelijati u široku posudu pa prekriti prozirnom folijom da se ne napravi korica. Stavite u hladnjak da se ohladi. Razlog zašto staviti u široku posudu je da će se brže ohladiti za daljnje postupke.
Kad se puding ohladio, izmiksati ga i polako dodavati Dolcela biljno vrhnje za šlag 5+ kao i Dolcela instant želatinu. Nastaviti miksati dok ne postane čvrsta krema (cca 3 minute). Špatulom dodati mljevene bademe i dobro umiješati u kremu.
Kreme je dosta za punjenje i premaz. 
Sastavljanje torte:
Na podlogu za posluživanje staviti prvi biskvit i okolo zategnuti obruč za torte. Premazati prvi biskvit sa 3 žlice kreme pa poslagati jagode. Nastaviti tako dok ne potrošite sav materijal ( biskvit, krema, jagode….). Tortu kratko staviti u hladnjak a slobodno vrijeme koristiti za pranje suđa. 
Premazati ostatak kreme oko torte ali ostaviti cca 4-5 žlica za ukrašavanje rubova. Ukrašavanja je po želji ali ja sam prošarala cijelu tortu bijelom čokoladom, umočila par jagoda u bijelu čokoladu i postavila ih na tortu.
Tortu bi bilo dobro malo ohladiti prije nego se reže, pogotovo da se okusi spoje. 

Нема коментара:

Постави коментар