Dolcela u mojoj kuhinji: Torta od jagoda, badema i vanilije
Par posebnih sastojaka i jedan poseban rođendan zaslužni su
za ovu divotu od torte. Savršeno lagana, sa svježim voćem pravo je osvježenje
za svaki stol pogotovo nakon obilnog nedeljnog ručka (ili bilo kojeg drugog
dana).
Ova krema od vanilije moj je apsolutni favorit, a i puno
ljudi koji su je probali su se složili sa mnom. Dolcela Bourbon Vanilija
premium puding je zaslužan za kremu, kao i Dolcela tekući biljni šlag 5+.
Za cijelu tortu trebalo mi je cca 4 sata J znači ne dijeli vas
puno od savršenog deserta! Saznajte kako u nastavku J
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
300 g šećera
Vrećica i pola Dolcela vanilin šećera
300 g brašna
Vrećica i pola Dolcela praška za pecivo
Krema:
1 prašak za puding Dolcela Premiun Bourbon vanilija
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
50 g mljevenih badema
Ukras i punjenje:
500 g jagoda
Bijela čokolada
Priprema biskvita:
Dva jaja umutiti sa 100 g šećera i pola vrećice Dolcela
vanilin šećera u pjenastu smjesu. Ručnom mješalicom umiješati 100 g brašna sa pola vrećice Dolcela praška za
pecivo i staviti na pečenje u pećnicu na 180 stupnjeva cca 15 minuta.
Provjeriti čačkalicom da li je pečeno te potpuno ohladiti. Ponoviti 3 puta da
se dobe 3 biskvita. Koristila sam kalup promjera 20 cm pa je torta bila lijepa
visoka. Od iste količine možete napraviti tortu promjera 26 cm ali neće biti
toliko visoka kao moja.
Priprema kreme:
Prvo skuhajte puding po uputama na vrečici. Puding prelijati
u široku posudu pa prekriti prozirnom folijom da se ne napravi korica. Stavite
u hladnjak da se ohladi. Razlog zašto staviti u široku posudu je da će se brže
ohladiti za daljnje postupke.
Kad se puding ohladio, izmiksati ga i polako dodavati Dolcela biljno
vrhnje za šlag 5+ kao i Dolcela instant želatinu. Nastaviti miksati dok
ne postane čvrsta
krema (cca 3 minute). Špatulom dodati mljevene bademe i dobro umiješati u
kremu.
Kreme je dosta za punjenje i premaz.
Sastavljanje torte:
Na podlogu za posluživanje staviti prvi biskvit i okolo
zategnuti obruč za torte. Premazati prvi biskvit sa 3 žlice kreme pa poslagati
jagode. Nastaviti tako dok ne potrošite sav materijal ( biskvit, krema,
jagode….). Tortu kratko staviti u hladnjak a slobodno vrijeme koristiti za
pranje suđa.
Premazati ostatak kreme oko torte ali ostaviti cca 4-5 žlica
za ukrašavanje rubova. Ukrašavanja je po želji ali ja sam prošarala cijelu
tortu bijelom čokoladom, umočila par jagoda u bijelu čokoladu i postavila ih na
tortu.
Tortu bi bilo dobro malo ohladiti prije nego se reže,
pogotovo da se okusi spoje.
Нема коментара:
Постави коментар