25 Bounty torta
Kada pomislim na tortu, pomislim na Bounty.  Silom prilika nastali su Rafaelo,

Bounty torta

Kore
9 belanaca
300 g šećera
210 g kokosovog brašna
prstohvat soli
Veliki pleh od rerne (38×32 cm) obložite papirom za pečenje i namažite ga puterom. Rernu zagrejte na 180°C.
Mikserom čvrsto umutite belanca sa prstohvatom soli. Postepeno počnite da dodajete šećer, sa sve uključenim mikserom, i mutite sve dok masa ne postane čvrsta i sjajna. Pažljivo umešajte kokos varjačom. Smesu sipajte u pripremljeni pleh i izravnajte po površini. Smanjite zagrejanu rernu na 150°C i pecite, tj. sušite dok kora nje suva :-P Vreme pečenja je okvirno i vrlo zavisi od toga kakva vam je rerna pa je potrebno da pečenje pažljivo nadgledate. Metod je kao i sa bilo kojom puslicom – suši se polako dok nije gotovo. Pecite oko 20-30 minuta pa zatim proverite stanje situacije. Možda će biti potrebno rernu da smanjite na 130°C. Samo nadgledajte pažljivo i kora će biti ok :)
Gotovu koru isecite na 3 jednaka dela po dužini.
Fil od čokolade
11 žumanaca
120 g šećera
300 g čokolade za kuvanje
300 g putera
60 ml mleka
Žumanca kuvajte na pari sa šećerom dok ne dobijete gust krem (gotovo je onda kada nakon što varjačom povučete trag po dnu šerpe ostaje čist trag). Kada je krem dovoljno gust dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće, sipajt emleko i sačekajte da se čokolada istopi. Dobro izmešajte i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, a u međuvremenu penasto umutite puter mikserom. Umućen puter umešajte u ohlađeni krem uz pomoć miksera.
Sklapanje torte
1 kora + 1 sloj krema od čokolade + 1 kora + 1 sloj krema od čokolade + 1 kora + preostali krem od čokolade (premažite oko cele torte).
Bounty torta
NAPOMENA: Mama čokoladni krem pravi sa 9 žumanaca, ali ja dodam još dva i skaliram recept za krem jer volim da premažem celu tortu. Sa 9 žumanaca, biće krema tek da se namaže samo na gornju koru. Takođe, ako vam se desi da se kore ne osuše baš najbolje i deluju vam lepljivo, verujte, nije problem, torta će biti podjednako ukusna