Bronhi kocke


Sastojci i priprema:Bronhi kocke Bronhi kocke
BRONHI KOCKE……Fantasticne bronhi kocke koje sam pravila po receptu VioletLove sa Kulinarike. Radila sam ga u paru sa Klemissimo Klemsnitama jer tako odmah potrosim cela jaja, tako je i Violeta predlozila, vi ako se odlucite samo za ovaj kolac zumanca iskoristite naprimer za kajganu…STAVILA SAM VAM ORIGINAL I KOPIRAN RECEPT SA KULINARIKE….
Kore: (x 3)
  • 4 belanaca + prstohvat soli,100 g šećera
  • 45 g oštrog brašna
  • 30 g škrobnog brašna
  • 1 kasicica praška za pecivo
  • 1 kasicica octa
  • 1 kasicica ruma
  • 80 ml ulja
za treću, kakao koru oduzeti 10 g škrobnog brašna i dodati 30 g ektra tamnog kakaa i 2 kasicice ruma ……
Bronhi krema:
  • 1 l mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 200 g Bronhi bombona
  • 2 kom vanilin šećera
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g škrobnog brašna
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 300 ml slatke pavlake
  • 4 listića želatine
za trećinu kreme 70 g čokolade za kuvanje…
Coko glazura za premaz belih kora:
  • 170 g čokolade za kuvanje
  • 70 g maslaca
  • 3 kasicice suncokretova ulja…
Zavrsna coko glazura:
  • 230 g čokolade za kuvanje
  • 9 kasicica suncokretova ulja
  • 2 kasicice tečnog meda
Prvo kuvamo kremu: Od mleka izdvojimo 200 ml, ostatak ugrejemo zajedno sa bronhi bombonima, belom čokoladom i vanilin šećerom. Mešamo dok se sve ne istopi, zatim zakuvamo kremu sa škrobnim i oštrim brašnom koje smo razmutili u onih 200 ml mleka. Bit će vam lakše ako prije toga lagano ugrijete to mleko u mikrotalasnoj (tek toliko da bude mlako). Skuvati gustu kremu, prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
Za biskvit prvo obložiti lim velicine 30 puta 30 cm papirom za pečenje. Istući čvrst sneg od belanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosejano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo – izmešati pjenjačom dok se ne ujednači sa snegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; varjačom lagano izmešati te odmah masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu rernu na 150*C – paziti da kore ostanu svetle. Ponoviti postupak sa još jednom belom korom. U treću koru dodati kakao prosejan zajedno sa ostalim praškastim sastojcima – dalje sve isto.
Sa obe bele kore pažljivo skinuti papir, prvu staviti na pladanj na kojem ćete raditi kolač a drugu na neku dasku. Zatim istopiti čokoladnu glazuru za premaz (u mikrotalasnoj ili na pari) – preliti preko obe kore, ostaviti da se ohladi i očvrsne (ja stavim u zamrzivač na kratko).
Penasto izmiksati maslac, posebno izmutiti slatku pavlaku i dobro izraditi mikserom samu kremu. Prvo umiksati razrađeni maslac u nju, potom tučenu slatku pavlaku. Umiksati otopljenu želatinu, podeliti u 3 jednake zdjelice i u trećinu umiksati istopljenu čokoladu.
Mazati belu kremu na beli biskvit s glazurom (zagladite površinu kreme sa špatulicom uronjenom u vrelu vodu), lagano na to pritisnite tamni biskvit i premažite tamnom kremom, potom obe ruke položite ispod bele kore s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano dlanovima pritisnite kasnije premazati ostatkom bele kreme, zagladiti površinu i staviti kolač u hladnjak preko noći.
Sutradan rastopiti sve sastojke za čoko glazuru (u mikrotalasnoj ili na pari) i preliti preko kolača. Brzo razmazati i primiti pladanj sa obje ruke te ga lagano protresti, tj. par puta lupnuti o stol da se glazura ravnomjerno rasporedi. Kolaču neće biti ništa jer je on prethodno očvrsnuo u hladnjaku.
Prijatno!

Od istog autora: