субота, 28. јун 2014.

                                 Bajadera od belog mesa

Sastojci

  •  1 kg pileće belo meso
  •  2 kašike semf
  •  200 ml pavlaka
  •  100 gr kačkavalj
  •  200 gr suvog vrata ili šunkarica
  •  2 kom jaja
  •  3 čena belog luka
  •  1 kašika so

Priprema

  1. Iseči i izlupati snicle belog mesa, posoliti i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu. Tako pripremljeno belo meso premazati semfom i posuti sitno seckanim belim lukom. Preko toga narendati kačkavalj. Poređati suvi vrat ili šunkaricu premazati semfom i ponovo poređati snicle. Iseči kačkavalj na lističe i staviti preko snicle. Umutiti jaja sa pavlakom i preliti preko svega. Peči u rerni na temperaturi 200 C da porumeni.                             

Нема коментара:

Постави коментар