недеља, 4. мај 2014.

   Panj torta


panj torta, pola se vec pojelo :-)

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Prvo napravite grilijaz. U serpicu stavite secer da se otopi a potom istresite orahe. Promijesajte i istresite masu na radnu povrsinu da se ohladi. Ohladjenu masu izmrvite tuckom za snicle ili avanu, ali ne previse sitno.
  2. 2
    Bjelanca umutite u cvrst snijeg uz dodavanje secera i jedno po jedno zumance. Kad je masa dovoljno ulupana, dodajte orahe u koje ste umijesali kasiku brasna.
  3. 3
    Rastopite cokoladu i umijesajte je u ulupanu masu.
  4. 4
    Masu iztresite u tepsiju (najduzu i najsiru koju imate) koju ste oblozili papirom za pecenje. Pecite u zagrijanoj rerni na umjerenoj temperaturi, oko 175’.
    Pecenu koru savite u rolat dok je toplo.
  5. 5
    Kuhati na pari jaja sa secerom uz neprestalno mijesanje. Cim osjetite da se masa dovoljno zgusnula, sklonite sa pare i rashladite.
    U hladnu masu stavite puter i izmiksajte.
  6. 6
    Od ove kreme odvojite jednu trecinu, umijesajte grilijaz i promijesajte kremu. Kremom cete premazati cijelu razmotanu roladu.
    Koru prerezite na pet jednakih kajseva. Zamotajte prvi u rolnu. Na kraj prvog kaisa, nastavite motati u krug naredni sve dok ne utrosite svih pet.
  7. 7
    U preostali dio krema (2/3) dodajte rastopljenu cokoladu. Ovom kremom premazite panj s vanjske strane. Viljuskom isarajte kremu imitirajuci koru drveta.                             

Нема коментара:

Постави коментар