недеља, 4. мај 2014.

Šeširići...sitni kolaci...

    Sesirici

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Zamesiti testo za keksice od gore navedenih sastojaka.
  2. 2
    Razviti tanku koru i okruglom modlicom vaditi krugove precnika 5 cm, stavljati na pleh oblozen masnim papirom.
  3. 3
    Peci na 175 C oko 15 minuta ali paziti da ostanu svetle boje.
  4. 4
    Pripremiti smesu kao za bajaderu ili zrna kafe, po ovom recepticu , a umesto kafe dodati malo arome ruma, ili po zelji sitno seckanih oraha.
  5. 5
    Rastanjiti smesu i manjom okruglom modlicom vaditi pogacice.
  6. 6 Sesirici – postupak
    Na sredinu svakog keksica staviti po malo finog aromaticnog pekmeza (od jagoda, malina…), a odgore manju pogacicu, vidi sliku .
  7. 7 Sesiric 1.
    Rashladiti, preliti cokoladnom glazurom, ukrasiti trakicom od ratluka i sesera u prahu i dekorisati cveticem,

  Sesirici II

Sastojci

  •  200 gr svinjske masti
  •  2-3 kasike secera
  •  1 kasika sok limuna (moze limuntos)
  •  4 kasike vrele vode
  •  400 gr ostre nula
  •   marmalada za mazanje
  • dekoracija

  •   secer za posipanje, bjelance, zele bombone

Priprema

  1. 1
    Dobro umutite mast sa secerom a zatim dodajte sok limuna i cetiri kasike vrele vode. Izmjesajte.
  2. 2
    U masu dodajte brasno i mijesite dok je ne izjednacite (po potrebi mozete dodati jos brasna). Masa mora skoro da se raspada a ipak da se da raditi.
  3. 3
    Na pobrasnjenoj povrsini oklagijom rastanjite masu i vadite kruzice vece i manje, od iste mase. Poredajte ih u tepsiju ovlozenu papirom za pecenje i pecite, prakticno susite na laganoj vatri. Ne smiju potamniti!!
  4. 4
    Pecene manje lruzice premazite marmeladom i lijepite ih za veci krug. Uvaljajte u kristalni secer, ne bas puno krupan i poslazite na tacnu.
  5. 5
    Dekoracija:
    1. Bjelance umutite sa secerom, kao za puslice. Dodajte nekoliko kapi limuna i promijesajte. Napunite kesicu ovom masom i kruzno istiskajuci je, nanesite oko manjeg kruga u vidu tanke linije (moja nije bas savrsena :))
  6. 6
    Zele bombone izrezite na listice i malim kalupom vadite razne oblike. Nanesite ih na spoj trake na sesiricima.
  7.    

        Šeširići

    Šeširići izbliza

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto. Razvaljati na tanko i čašom vaditi oblike po dva manja i jedan veći. Količina tijesta je dovoljna za 50 komada gotovih šeširića (150 krugova)
    2. 2
      Za kremu skuhati puding sa šećerom i mlijekom, u mlako dodati maslac i njome filovati šeširiće, spajati po jedan veliki za obrub i na njega po dva manja.
    3. 3
      Preliti ih čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji                             
  8.                           

Нема коментара:

Постави коментар