петак, 2. мај 2014.

Torta od jagoda, badema i vanilije







Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
300 g šećera
Vrećica i pola Dolcela vanilin šećera
300 g brašna
Vrećica i pola Dolcela praška za pecivo
Krema:
500 ml mlijeka
3 žlice šećera
50 g mljevenih badema
Ukras i punjenje:
500 g jagoda
Bijela čokolada
Priprema biskvita:
Dva jaja umutiti sa 100 g šećera i pola vrećice Dolcela vanilin šećera u pjenastu smjesu. Ručnom mješalicom umiješati 100 g  brašna sa pola vrećice Dolcela praška za pecivo i staviti na pečenje u pećnicu na 180 stupnjeva cca 15 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je pečeno te potpuno ohladiti. Ponoviti 3 puta da se dobe 3 biskvita. Koristila sam kalup promjera 20 cm pa je torta bila lijepa visoka. Od iste količine možete napraviti tortu promjera 26 cm ali neće biti toliko visoka kao moja. 
Priprema kreme:
Prvo skuhajte puding po uputama na vrečici. Puding prelijati u široku posudu pa prekriti prozirnom folijom da se ne napravi korica. Stavite u hladnjak da se ohladi. Razlog zašto staviti u široku posudu je da će se brže ohladiti za daljnje postupke.
Kad se puding ohladio, izmiksati ga i polako dodavati Dolcela biljno vrhnje za šlag 5+ kao i Dolcela instant želatinu. Nastaviti miksati dok ne postane čvrsta krema (cca 3 minute). Špatulom dodati mljevene bademe i dobro umiješati u kremu.
Kreme je dosta za punjenje i premaz. 
Sastavljanje torte:
Na podlogu za posluživanje staviti prvi biskvit i okolo zategnuti obruč za torte. Premazati prvi biskvit sa 3 žlice kreme pa poslagati jagode. Nastaviti tako dok ne potrošite sav materijal ( biskvit, krema, jagode….). Tortu kratko staviti u hladnjak a slobodno vrijeme koristiti za pranje suđa. 
Premazati ostatak kreme oko torte ali ostaviti cca 4-5 žlica za ukrašavanje rubova. Ukrašavanja je po želji ali ja sam prošarala cijelu tortu bijelom čokoladom, umočila par jagoda u bijelu čokoladu i postavila ih na tortu.
Tortu bi bilo dobro malo ohladiti prije nego se reže, pogotovo da se okusi spoje. 

Нема коментара:

Постави коментар