уторак, 6. мај 2014.

 Kobasice na jastučetu od testa

Sastojci

  •   125 g brašna, 1/2 kašikice praška za pecivo, 1/2 kašikice soli, 2 jajeta, 300 ml mleka, 3 kašike svinjske masti, 600 g svinjskih kobasica

Priprema

  1. 1
    izmešati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati jaja i mleko i dobro izmešati. Ostaviti testo da se odmori oko 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 stepeni. 2. Svinjsku mast staviti u pleh i u zagrejanu rernu. Probosti kobasice viljuškom na par mesta, pa ih staviti na vrelu mast, da se peku u rerni dok ne porumene. Izvaditi kobasice, pa u masnoću od pečenja kobasica uliti testo. Ponovo staviti kobasice, preko testa, i sve peći 30-40 minuta.
    Testo treba da bude sočno i vazdušasto, ali sa hrskavom koricom.

Нема коментара:

Постави коментар