четвртак, 8. мај 2014.

drugacija japanka...

      Puz Torta


Sastojci

  • Tamni(braon) biskvit

  •  - 8 jaja
  •  - 8 zlica secera
  •  - 12 zlica oraha
  •  - 4 zlice brasna
  • Zuti biskvit

  •  - 5 jaja
  •  - 5 zlica secera
  •  - 5 zlica brasna
  •  - narendana limunova korica,malo sokaod limuna
  • Bijela krema

  •  - 1/2 lit. mlijeka
  •  - 6 zlica brasna(3zl.obicnog+3zl.gustina)
  •  - 250gr secera
  •  - 250gr maslaca
  •  - 3 vanilin secera
  • cokoladna krema

  •  - 200gr oraha
  •  - 60-100ml mlijeka,vrelog
  •  - 5 zlica secera
  •  - 50gr maslaca
  •  - 100gr cokolade za kuhanje
  • jos potrebno

  •  - 2 narandze
  •  - 2 vrecice slaga

Priprema

  1. 1
    Biskvite ispeci na uobicajen nacin!
  2. 2
    Ja nisam odvajala jaja, nego sam ih zajedno dobro mixala sa secerom ,
    pa dodavala ostale sastojke.
  3. 3
    Svaki biskvit posebno ispeci u srednjem kalupu za torte.
  4. 4
    Kalupe obloziti papirom za pecenje ili namazati maslacem i pobrasniti.
    Peci od 15-20 minuta na 180c, zavisi od jacine rerne.
  5. 5
    Oba biskvita ohladiti, prerezati na pola.
  6. 6
    Smedi biskvit ce biti podloga i pokrivac za tortu.
  7. 7
    Zutu biskvit, kada presjecete na pola, svaku polovinu premazite cokoladnom
    kremom i podijelite na osam(8)trokuta—kao kad rezete picu !!!!
  8. 8
    Svaki trokutic, onako premazan, savijte u kiflicu…to je srednji biskvit,
    kad se sve kiflice poslazu, dobijete taj ,srednji biskvit.!
  9. 9
    Cokoladna krema
    Popariti orahe sa vrelim mlijekom, cokoladu, secer i maslac, otopiti na niskoj temperaturi, pa je sjediniti sa orasima.
  10. 10
    Bijela krema
    U mlijeku skuhati brasno, koje smo razmutili u malo mlijeka, odvadenog od onih 1/2 lit.,pa prohladiti i dodati, dobro izraden maslac i secer.
  11. 11
    Tortu slagati, ovako:
    -tamni biskvit, natopiti sa malo narandzinog soka
    -bijela kema
    -zuti biskvit, sada-kiflice sa cokoladnom kremom, natopiti sa sokom
    -bijela krema
    -tamni biskvit, natopiti sa sokom
  12. 12
    Tortu premazati sa bijeliom kremom i ukrasiti slagom !!  

  13.        Japanka1


    Japanka

    Sastojci

    Priprema

    1. Kore

      Umutiti jaja sa šećerom u gustu masu, pa špatulom umešati brašno blago prevrćući. Masu sipati u podmazan i brašnom posut okrugli pleh prečnika 28 cm. Peći dok blago ne porumeni (petnaestak minuta).
    2. 1 Japanka - priprema
      U sledeće dve kore dodati po kašiku kakaa i po štanglu otopljene i prohlađene čokolade.
      Ukupno se peku 3 kore, dve tamne i jedna svetla.
      Ispečene kore preliti prelivom koji napravimo tako što prokuvamo šećer, vodu i sok od limuna.
    3. Beli fil

      Skuvati u mleku šećer i brašno, pa u prohlađeno dodati umućen puter.
    4. Braon fil

      Provriti na ringli mleko, šećer i čokoladu, dodati puter i mleveni orah.
    5. Filovanje

    6. 1 Japanka - priprema
      Svetlu koru podeliti na osam delova, svaki premazati braon filom i uviti u kiflice.
    7. 2 Japanka - priprema
      Tamnu koru premazati belim filom, po obodu poređati kiflice, sredinu ispuniti braon filom a premazati ga i preko kiflica.
    8. 3 Japanka
      Preklopiti drugom tamnom korom, premazati belim filom. Dekorisati po želji. Ja sam premazala ganaš kremom odozgo i sa strane i posula čokoladnim komadićima.
  14.                            

Нема коментара:

Постави коментар