недеља, 27. април 2014.

                                 Француски лонац


Састојци

Припрема

  1. 1
    Сланину исећи на ситне комадиће, кратко је пропржити. Потом додати јунетину исечену на коцкице. Пржити док месо не побели.
  2. 2
    Црни лук исећи на коцкице кувајте док не добијете масу врсте пиреа од поврће и додати бели лук. Затим додати шаргарепу и после 10 минута шампињонима и парадајзом (парадајз сос)
  3. 3
    На крају, додати месо, сипајте вино и мало воде. Смањите топлоту и оставити да се крчка око 2 х лаганоо. Зачините га на свој начин.

 Чорба од ШПИНАТА


ЦОРБА ОД спинат

Састојци

Припрема

  1. 1 Рос паприкаш 
    На маслиновом уљу пропржити ситно сјецкан лук, па додати спанаћ. Зачинити вегетом. Кратко динстати, па додати рижу. Прелити са 300 мл воде и кувати док пиринач не буде готова.
  2. 2 чорба
    Кратки пире штап блендер, додајте више воде, а зачињена (со, бибер, зачин). Када кључања додати умућено јаје жуманце са јогуртом и павлаком, па кувајте на лаганој ватри још 3-4 минута.
  3. 3 Спремни чорба!
    Послужити топло уз киселу павлаку!

    "Жаба у Холе" са луком сосом


Састојци

Припрема

  1. 1 1
    У плех сипати маслиново уље. Кобасицама скинути опну, па их премазати уљем са свих страна. Пећи у рерни загрејаној на 200 Ц, 5-6 минута. Умутити јаја и мијеко, па додати брашно и со. Смесу добро умутити, па сипати преко кобасица. Вратити у рерну и пећи још неких 25 минута.
  2. 2 СОС
    Док се једе печена, Припремити повучена. Путер отопи и додати исецкани црни лук. Пирјати доцк портови не омекша, око 5-6 минута. Додај протиснут Чешњак, али такви динстаити Јос 20 секунди. Да ли је онда додао брашно, али мијешајући СВО вријеме сипајте пилећи темељац.Зачините по укусу (Они Бибер), додајте сенф ворчестер сос и, на лаганој Фиребалл Још кувајте неколико минута.
  3. 3 готов
    Прелијте преко сос печеног Јела и прибегавају одмах!

  Пуњene векнице

Пуњена векна

Састојци

Припрема

  1. 1 1
    Од брашна, соли, шећера, квасца, уља и топле воде замесити тесто. Прекрити и оставити тесто на топлом. Када се удвостручи, поделити на 3 или 4 лоптице, па оставити да поново нарасте. Сјединити бланширан, ситно сјецкан спанаћ и сир, па посолити по укусу. На побрашњеној радној површини разваљати тесто, па премазати са омекшалим путером, сједињеним са умућеним жуманцем.
  2. 2 2
    Преко ставити фил од спанаћа и сира ...
  3. 3 3
    Дакле ... ролна векна. На исти начин, припремите остатак. Редајте их у плех, обложен са мало уља и оставите да одстоји око 15 минута.
  4. 4 4
    Онда четком сваки хлеб са белим јајетом, затим смањити дужину средини, тако да можете видети фил.
  5. 5 5
    Поспите да буде сличан или уље!
  6. 6 6
    Пеците у рерни, загрејаној на 200 Ц. Готове су када порумене. Оставите 5-6 минута, прекривене, па послужите!

                                 Тараба са копривама

Тараба са копривама

Састојци

Припрема

  1. 1 1
    Отопити маргарин за мазање; загрејати млеко. Од наведених састојака замесити тесто, па оставити прекривено да се удвостручи. Коприву обарити, процедити, па изблендирати; затим кратко продинстати на загрејаном путеру. Охладити, па додати сир и со, по укусу. На побрашњеној радној површини тесто поделити. 2/3 теста разваљати на величину плеха (ивице мало подигнути).
  2. 2 2
    Преко теста ставити фил од коприве и сира.
  3. 3 3
    Преосталу 1/3 теста разваљати, па исећи на траке. Редати траке преко фила!
  4. 4
    Премазати умућеним жуманцем, па пећи на 200 Ц, око 25 минута. Печену оставити 5-6 минута, па резати!

    Лажни бурек


Лажни бурек

Припрема

  1. 1 1
    На мало уља пропржити ситно сјецкан лук, па додати млевено месо. Динстати 10-так минута; зачинити по укусу (со, бибер, вегета)! Макнути са ватре, па оставити да се прохлади.
  2. 2 2
    Одвојити беланца од жуманца. Умутити беланца са мало соли.
  3. 3 3/
    Специјална умутити жуманце и додајте јогурт с топ кување. Умутити и додати мљевено месо. Ја се онда додаје брасно, помијешано СА прашак за колаче. Сјединити смјесу!
  4. 4 4
    У мешавини додајте половину колача снега и пажљиво спојити. Додајте преостали снег od belanca.Izmješati!
  5. Сипајте смесу у посуду за печење (обложена са мало маслаца или маргарина, бrasno)!
  6. 5 5
    Пеците у загрејаној рерни на 200 Ц око 30 минута.

                                 Брзи ролат са кафом


Брзи ролат са кафом

Састојци

Припрема

  1. 1 Брзи ролат
    Комбинујте је сломљен колачића, шећер и какао, а затим сипајте хладну, јаку црну кафу. Комбинују добро, да се добије смеша, која не држати руке. Ублажавају кору на фолији. .Pjenasto umutiti puter i šećer, pa dodati ispasirano kuhano žumance.
  2. Мешати добро и четком преко коре.Zaviti rolat, pa ostaviti u frižider nekoliko sati!

                                 Дукан Чорба


Све Чорба

Састојци

Припрема

  1. Са неколико капи маслиновог уља обложене дно СЕРП. Топлота и додајте ситно исецкан црни лук. Када постане стакласто, додати пилећи филе, исећи на квадрате. Фрај! Спајс, по укусу (со, бибер, зачин, оригано или першун), и сипати 300 мл воде. Кувајте 15 минута. Затим сипати млеко и 200 мл воде и чир. Додати зачине по потреби. Умутити јаје и сипати мало течности из Шерпаси (добро умутити). Одмах сипајте умућено јаје у шерпу, мешајући све време. Кувати 2-3 минута, а затим уклоните из топлоте.

Нема коментара:

Постави коментар