понедељак, 31. март 2014.

KOLACI

                                 Šarena oblanda


Sastojci

Priprema

  1. 1
    prokuvati šećer sa vodom dodati margarin ,kakao, orahe i keks.
  2. 2
    1 list oblatne namazati marmeladom, poređati keks, staviti fil, opet keks, drugi list isto premazati marmeladom ,stim da ta strana dođe do keksa, pritisnuti obladne da bi se bolje slepile.                            

                                     Oblatne s bananicama


    Oblatne s bananicama

    Sastojci

    Priprema


    1. 1
      Za fil najprije prokuhati mlijeko i šećer. U to dodati margarin i čokoladu. Kad se margarin otopi, dodati kekse i orahe. Oblatnu zaviti u mokru krpu da omekša. Namazati filom, staviti bananice i zarolati.
      Na jednu oblatnu idu 4 bananice.
    2.                                  

      Rolovana oblatna sa bananicama


    3. Sastojci

      Priprema


      1. 1
        Izmedju 2 vlazne krpe staviti list oblatne,neka odstoji 10 min.Vazno je da oblatna omeksa.
      2. 2
        Pripremiti sve sastojke.Samljeti keks,orahe.
      3. 3 /
        U serpu sipati mlijeko, dodati secer, staviti na platu da prokuha,mijesati da se secer otopi.U vruce mlijeko dodati margarin i par kapi ruma.Mijesati da se margarin otopi.
      4. 4
        Kada se margarin otopio dodati cokoladu i mijsati da se i ona otopi.
      5. 5  
        Zatim umjesati kokos...
      6. 6
        Umijesati i orahe...
      7. 7  
        Na kraju dodati keks i sve dobro umjesiti.
      8. 8
        List oblatne urolovati sa krpom da malo omekne,zatim odmah nanijeti fil na cijelu povrsinu,na pocetak staviti 4 bananice i urolovati uz pomoc krpe.
      9. 9
        Zatim staviti u prozirnu foliju i ostaviti u frizider da se ohladi i stegne.

Нема коментара:

Постави коментар