недеља, 07. септембар 2014.

lynda

                                 Bubamara

Od sasvim jednostavnih i već poznatih sastojaka i postupaka pečenja kolača, u malo drugačijoj verziji, ova divotica na izgled i na okus. Zar nije preslatka:)

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto te ga stavite na pola sata u zamrzivač.
  2. 2
    Za tamno tijesto pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom pa dodajte sve ostale sastojke.
  3. 3
    U tamnu smjesu naribajte prhko tijesto i lagano žlicom promješajte.
  4. 4
    Pretresite smjesu u tepsiju 20x30 namazanu i posutu brašnom te pecite na 170 stupnjeva oko 50 min.
  5. 5
    Za kremu pola mlijeka zakuhajte sa šećerom a ostatak pomješajte sa brašnom pa zakuhajte u mijeku kao puding. Ohladite pa pomješajte sa izmiksanim maslacem ili margarinom.
    Premažite kolač.
  6. 6
    Na kremu utisnite borovnice, pa prelijte preljevom koji ste pripremili po uputama na vrećici.
  7. 7
    S obzirom da je tijesto malo tvrđe (ipak je dio sastojaka za prhko tijesto), ako želite možete ga malo navlažiti.
    Ja nisam, makar sam možda i mogla, dok je suprugu ta kombinacija sa malo tvrđim tijesto bila taman.

                                 Fantazija od malina

Fantastičan biskvit u kombinaciji sa finom kremom i šlagom a u središtu svega savršene maline. Fini ljetni desert koji svakako morate probati.

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke pjenasto izmješajte sa šećerom pa laganom mješajući rukom dodajte ostale sastojke pazeći da ne mješajte prejako da masa ostane pjenasta, te stavite smjesu u tepsiju veličine 20x30 cm.
    Pecite na 170 stupnjeva oko 30 min. pazeći da biskvit ostane svjetliji.
  2. 2
    Za kremu izmješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i 2 dcl mlijeka pa zakuhajte u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte maslac ili margarin. Želatinu napravite po uputama na vrećici, rastopite je i dodajte u kremu te na kraju 300 ml istučenog vrhnja za šlag. Premažite preko kolača.
  3. 3
    Na biskvit stavite pola kreme, poslažite maline ili voće koje želite, stavite drugu polovicu kreme.
    Kolač na kraju premažite sa 2 dcl istučenog šlaga
  4.                                  Brzi kolač od jabuka

    Kad vam iznenada dolaze gosti ovo je jako brz i izuzetno ukusan  voćni kolač.

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Margarin pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa postepeno dodajte jaja jedno po jedno, te i ostale sastojke.

    2. 2
      Tijesto pretresite u namazan okrugli kalup.
      Jabuke ogulite, izrežite na četvrtine, svaku četvrtinu malo zarežite pa poslažite po tijestu.
      Pecite na 180 stupnjeva 45 min.
      Marmeladu pomješajte sa vodom pa premažite vrući kolač.

                                     Krem pita sa šljivama

    Sezona je šljiva, pa je i razlog pravljenja ove fine i kremaste pite sa šljivama. Vrlo jednostavna, efektna i fina pita zadovoljiće svako nepce.

    Krem pita sa šljivama

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto te dvije trećine tijesta stavite u kalup, izbodite ga vilicom te pecite na 200 stupnjeva 15 min.
    2. 2
      Skuhajte puding pa u mlaki dodajte jaja.
    3. 3
      Ostatak tijesta stavite na rub pečene podloge, izlijte kremu te poslažite šljiva. Pecite na 200 stupnjeva 30 min.
      Hladni kolač posipajte šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар