петак, 22. август 2014.

                   Kinder torta

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Pecnicu zagrejati na 150 stupnjeva.Tepsiju promera 30×42 cm obloziti papirom za pecenje i na dno posipati naseckane orase. Umutiti 10 belanjaka uz postepeno dodavanje secera i pred kraj dodati 1 kasiku sirceta. Premazati preko orasa i susiti sat vremena na 150 st.
  2. 2
    Ispecenu koru prebaciti na vecu tacnu tako da orasi budu gore i jos vruce premazati sa eurokremom ili nutellom.
  3. 3
    Odvojiti malo mleka i pomesati sa zumanjcima, pudingom, brasnom, gustinom i sa 10 kasika secera. Zakuvati u ostatak mleka. Jos vruc fil podeliti na 2 jednaka dela.
  4. 4
    U jedan deo staviti 3 vanilin secera, a u drugi deo umesati 100 grama otopljene cokolade.
  5. 5
    Umutiti 1.5 margarin sa 250 grama secera u prahu i to podeliti u ohladjene filove i dobro ih izraditi.
  6. 6
    Iseci okrajke na kori. Neimjenicno stavljati po jednu kasiku zutog i smedjeg fila, tako da u svakom redu ima 5 pusli.
  7. 7
    Sa jednom viljuskom oblikovati sve zute puslice, a sa drugom sve smedje puslice. Pomocu noza napraviti male fugne ili udubljenja oko puslica.
  8. 8
    Rastopiti cokoladu sa mlekom i kasikicom margarina i pazljivo sipati u fugne. Ja sam koristila najuzi dodatak na sprici a saranje torte, ali treba paziti da se cokolada ne razlije.
  9. 9
    Tortu staviti u frizider. Sutradan umutiti 1 slag i samo omazati stranice torte. Jos jedna fotkica.

Ljiljina baklava

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti 4 jaja sa 7 kasika secera. Dodati 7 kasika griza, 125 grama margarina i 1 dcl mleka te nastaviti mutiti. Na kraju umesati mlevene orase.
  2. 2
    Jednu koru namazati tankim slojem ulja i preko nje staviti drugu koru, koju treba takodjer jako tanko premazati uljem. Premazati sa slojem fila i uviti roladu. Tu roladu staviti sa strane.
  3. 3
    Postupak ponoviti sa sledece 2 kore, nafilovati i na pocetak staviti prvu pripremljenu roladu. Uviti! Znaci, svaka rolada se sastoji od 4 kore.
  4. 4
    Ponavljati postupak dok se ne potrosi sav materijal. Zatim rolade iseci na dasci da budu duzine 3- 4 cm i sloziti ih u nauljenu tepsiju.
  5. 5
    Sve roladice premazati sa tankim slojem ulja i peci na 200 stupljeva dok fino ne porumene.
  6. 6
    Skuvati sirup od secera, vode i po zelji limunvog soka. Vreo sirup preliti preko ispecene baklave. (Gledati da istovremeno bude baklava ispecena, a sirup skuvan).
  7. 7
    Ostaviti da se sirup dobro upije, a baklava ohladi.

                                 Ljubica kolac


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za prvu koru: ulupati 8 zumanjaka sa 8 kasika secera. Umesati 2 kasike kakaoa, 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna, prasak za pecivo i na kraju pazljivo umesati ulupan sneg od 8 belanjaka. Peci u prethodno zagrejanoj pecnici. Ohladjen biskvit prerezati na pola.
  2. 2
    Za drugu koru: ulupati 6 belanjaka sa 10 kasika secera. Pazljivo umesati 4 kasike brasna i 150 grama seckanih orasa. Peci.
  3. 3
    FIL: Odvojiti malo mleka od 3 dcl i to pomesati sa 6 zumanjaka, 5 kasika secera i sa 1 vanilin secerom. Skuvati fil u ostatku mleka.
  4. 4
    Posebno skuvati 1 puding od vanilije prema upustvu na kesici.
  5. 5
    U hladno dodati 1 margarin i obadva fila spojiti.
  6. 6
    Na tacnu staviti prvu polovinu braon kore. Preko kore staviti pola fila, zatim koru sa seckanim orasima, fil i drugu polovinu braon kore.
  7. 7
    Gore staviti umucen slag ili otopljenu cokoladu.

                                 Pita sa kokosom


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izmiksati jaja sa casom secera i uljem. Dodati pavlaku, prasak za pecivo i kokosovo brasno.
  2. 2
    Filovati po 4 kore i na svaku koru stavljati po malo fila.
  3. 3
    Ako Vam se cini da nece biti dovoljno fila, smanjite kolicinu kora.
  4. 4
    Labavo uviti u struce (rolate). Sve struce staviti u namascen pleh, premazati sa uljem i svaku strucu malo zaseci nozem.
  5. 5
    Peci na manjoj temperaturi dok pita ne porumeni.
  6. 6
    Napraviti sirup od 2 case secera, vanilin-secera, casom vode i sa iscedjenim limunom. Sirup treba samo da provri.
  7. 7
    Preliti preko pecene pite.
  8. 8
    Ohladiti i posuti sa secerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар