петак, 22. август 2014.

samsa... ili nova pita....mmmmmm

                                 samsa

Sastojci

Priprema

  1. 1 samsa 
    od brašna,vode i soli zamesiti testo i podeliti na 10 loptica,svaku lopticu dobro umesiti ,rasklagijati malo i svaku premazati sa malo ulja,spojiti po dve tako da dobijete 5 kora,ostaviti ih jedno sat vremena da se odmore,uzeti prvu koru i razvući na stolnjaku poprskati uljem i smotati  je pomoću stolnjaka u rolnicu umotati je u krug i staviti u okrugli pleh(kao na slici),isto uraditi i sa ostalim korama i obmotavavati ih u krug ,pre pečenja malo premazati sa uljem i staviti da se peče,kada je napola pečeno preliti sa kiselim mlekom u kome je naseckan beli luk ,posuti malo vegetom i vratiti na pečenje.

                        Pita sa gljivama (bez kora)

Prodinstajte gljive i dok se hlade svratite na Coolku na vidite sta ima novo. Zatim u par poteza zavrsite ovu brzu i ukusnu pitu.

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Na malo ulja poprziti sitno naseckan crni luk. Dodati oprane i iseckane sampinjone.
  2. 2
    Dinstati dok voda sto gljive puste ne ispari. Dodati vegete i bibera po ukusu te na kraju persunov list. Ohladiti!
  3. 3
    Posebno umutiti cela jaja. Dodati jogurt i brasno pomesano sa praskom za pecivo. Malo posoliti.
  4. 4
    Sa varjacom umesati ohladjene gljive.
  5. 5
    Masu sipati u manji dobro namascen pleh ili vatrostalnu posudu. Mozete tepsiju obloziti papirom za pecenje kolaca. Peci oko 30 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj pecnici.                             

Нема коментара:

Постави коментар