субота, 09. август 2014.

TORTA SA BRONHI BOMBONAMA,Lubenica kolač

TORTA SA BRONHI BOMBONAMA

POTREBNO ZA KORU:
-8 belanaca
-8 kasika secera
-1kasika gustina
-4 kasike brasna
-malo soli(izmedju prstiju)
-2 kasike kakaa
-2 kasikice sirceta

ZA FIL:
-150gr bronhi bombona
-8 zumanaca
-500ml mleka
-2 pudinga od vanile
-120ml slatke pavlake
-100gr maslaca
-50gr cokolade za kuvanje

PRIPREMA KORE:
Belanca umutite u cvrst sneg sa malo soli.Secer dodajete malo po malo i mutite.Takodje lagano dadajete brasno,gustin i sirce.Sve izmesate lagano sa varjacom.Podelite na dva dela,i jedan deo dodate kakao.
Velicina pleha je 30x40cm,oblozite ga papirom za pecenje.Braon tetso izlijete sa jedne strane,a belo tetso sa druge strane.Znaci da bude na tepsiji pola pola.
Pecete na 180 °C 10-12 minuta.Kada se kora ohladila isecite po sredini,da podelite svetli i tamni deo.
Takodje isecete svaki taj deo po duzini,tako da dobijete dva svetla dela 10x30cm,i dva tamna dela10x30cm.

PRIPREMA FILA:
Prokuvati 400ml melka sa bronhi bombonama.Psebno umutiti zumanca,puding i 100ml mleka.Sipati u prokuvano mleko sa bombonama,(kao kad kuvate puding).Kada se fil skuvao,ohladiti ga i dodati maslac koji je omeksan na sobnoj temperaturi.Slatku pavlaku umutiti i dodati filu.Fil podeliti na dva dela.
U jedan staviti otopljenu cokoladu,drugi ostaviti takav kakav je.

FILOVANJE:
Svetla kora,polovina svetlog fila,tamna kora,polovina tamnog fila,opet svetlu kora,ostatak svetlog fila,braon koru,ostatak braon fila.Ukrasite po zelji.

Фотографија: Marija Nikolic
Juli 16 · Uređeno  

TORTA SA BRONHI BOMBONAMA

Blagi ukus bronhi bombona,torta je lepa i socna.Inace sam ljubitelj tih bombona,a i torta je zaista super.

POTREBNO ZA KORU:
-8 belanaca
-8 kasika secera
-1kasika gustina
-4 kasike brasna
-malo soli(izmedju prstiju)
-2 kasike kakaa
-2 kasikice sirceta

ZA FIL:
-150gr bronhi bombona
-8 zumanaca
-500ml mleka
-2 pudinga od vanile
-120ml slatke pavlake
-100gr maslaca
-50gr cokolade za kuvanje

PRIPREMA KORE:
Belanca umutite u cvrst sneg sa malo soli.Secer dodajete malo po malo i mutite.Takodje lagano dadajete brasno,gustin i sirce.Sve izmesate lagano sa varjacom.Podelite na dva dela,i jedan deo dodate kakao.
Velicina pleha je 30x40cm,oblozite ga papirom za pecenje.Braon tetso izlijete sa jedne strane,a belo tetso sa druge strane.Znaci da bude na tepsiji pola pola.
Pecete na 180 °C 10-12 minuta.Kada se kora ohladila isecite po sredini,da podelite svetli i tamni deo.
Takodje isecete svaki taj deo po duzini,tako da dobijete dva svetla dela 10x30cm,i dva tamna dela10x30cm.

PRIPREMA FILA:
Prokuvati 400ml melka sa bronhi bombonama.Psebno umutiti zumanca,puding i 100ml mleka.Sipati u prokuvano mleko sa bombonama,(kao kad kuvate puding).Kada se fil skuvao,ohladiti ga i dodati maslac koji je omeksan na sobnoj temperaturi.Slatku pavlaku umutiti i dodati filu.Fil podeliti na dva dela.
U jedan staviti otopljenu cokoladu,drugi ostaviti takav kakav je.

FILOVANJE:
Svetla kora,polovina svetlog fila,tamna kora,polovina tamnog fila,opet svetlu kora,ostatak svetlog fila,braon koru,ostatak braon fila.Ukrasite po zelji.
Lubenica kolač


Pleh je dimenzija 33x15, ja sam sekla na 1 cm tako da sam dobila 33 kolača, aj da kažemo 3 kolača po osobi. Kolač je jako ukusan tako da je i za 2 osobe taman.

Sastojci
 3 dcl mleka
100 gr margarina
pola kvasca (25 gr)
100 gr šećera
1 jaje
malo soli
500-600 gr brašna
50 gr suvog grožđa
tečna crvena i zelena boja zelena po nekoliko kapi

Način pripreme
Mleko sa margarinom i šećerom staviti da provri, ohladiti da bude mlako.
U činiju staviti izdrobljen kvasac, sipati mleko, so, jaje i umutiti sa brašnom.
Podeliti u tri dela testo, tako što će se prvo, drugo i treće testo razlikovati u veličini. Veće, malo manje i najmanje.
Najmanje testo ostaje kakvo jeste, u drugo (srednje) staviti zelenu boju i umesiti ga sa još brašna dok ne bude tvrdo.
U treće staviti crvenu boju i suvo grožđe i zamesiti.
Ostaviti testa da nadođu dok ne postignu duplu veličinu. Razvuči prvo crveno testo u krug zatim krug uviti u rolat, ostaviti sa strane.
Razviti u krug belo testo, premazati sa malo mleka i staviti rozan rolat na sredinu kruca, belom korom preklopiti rolat sa svih strana i ostaviti sa strane.
Potom razvuči i zeleno testo u krug, premazati i njega sa mlekom i staviti rolat na sredinu, uviti sa svih strana i staviti u margarinom podmazan pleh.
Ostaviti da nadođe, zagrejati rernu.
Kada je testo nadošlo peći 15 minuta na 250 stepeni, zatim smanjiti temperaturu na 200 i prekriti kolač sa alu folijom još 20 minuta.

http://domacica.com/lubenica-kolac/
— са Snezana Godinic.

Фотографија: Lubenica kolač

Seka Arsić , 30 Jul 2014
Pleh je dimenzija 33x15, ja sam sekla na 1 cm tako da sam dobila 33 kolača, aj da kažemo 3 kolača po osobi. Kolač je jako ukusan tako da je i za 2 osobe taman. :)

Sastojci
3 dcl mleka 
100 gr margarina 
pola kvasca (25 gr) 
100 gr šećera 
1 jaje 
malo soli 
500-600 gr brašna 
50 gr suvog grožđa 
tečna crvena i zelena boja zelena po nekoliko kapi

Način pripreme
Mleko sa margarinom i šećerom staviti da provri, ohladiti da bude mlako.
U činiju staviti izdrobljen kvasac, sipati mleko, so, jaje i umutiti sa brašnom.
Podeliti u tri dela testo, tako što će se prvo, drugo i treće testo razlikovati u veličini. Veće, malo manje i najmanje.
Najmanje testo ostaje kakvo jeste, u drugo (srednje) staviti zelenu boju i umesiti ga sa još brašna dok ne bude tvrdo.
U treće staviti crvenu boju i suvo grožđe i zamesiti.
Ostaviti testa da nadođu dok ne postignu duplu veličinu. Razvuči prvo crveno testo u krug zatim krug uviti u rolat, ostaviti sa strane.
Razviti u krug belo testo, premazati sa malo mleka i staviti rozan rolat na sredinu kruca, belom korom preklopiti rolat sa svih strana i ostaviti sa strane.
Potom razvuči i zeleno testo u krug, premazati i njega sa mlekom i staviti rolat na sredinu, uviti sa svih strana i staviti u margarinom podmazan pleh.
Ostaviti da nadođe, zagrejati rernu.
Kada je testo nadošlo peći 15 minuta na 250 stepeni, zatim smanjiti temperaturu na 200 i prekriti kolač sa alu folijom još 20 minuta. 

http://domacica.com/lubenica-kolac/







Hurmašice sa orasima










2 jaja
2 male šoljice šecera
2 male šoljice ulja
2 male šoljice mljeveni oraha
 1/2 prasak za pecivo
7 mali šoljica brasna

Agda:

5 mali šoljica šecera
5,5 mali šoljica vode

Izmutite jaja i šečer (viljuškom ili žlicom ne mikserom)
i dodati ulje.

Dodajte mljevene orahe I prasak za pecivo pa izmješajte.

Dodajte brašno I mješajte drvenom kašikom .

Ako je tijesto mekano dodajte mu još jednu ili dvije kašike brašna.

Odkidajte komadiće tijesta,oblikujte lopticu pa valjak.

Valjke nemojte rastanjivat ,redajte ih na tepsiju.

Ručkom od kašike našarajte hurmašice.Ugrijte rernu na 200 C i kada stavite hurmašice smanjite na 180 C pecite dok hurmašice ne dobiju finu boju.( oko 25-30 min)

Pomješajte šečer I hladnu vodu pa izmutite da se šecer otopi.(ne kuhate agdu)

Tople hurmašice zalite hladnom agdom.

Ostavite u frizider da se još malo prohlade pa poslužite se.

Нема коментара:

Постави коментар