субота, 9. август 2014.

Pogaca Suncevi zraci

Sastojci

Priprema

Težina:
o
  1. 1/slika/1938265/
    Umesimo testo od nadoslog kvasca sa mlekom i secerom, dodati jaja, soli, jogurta, ulja, pecivo, limontus i brasno. Ostaviti testo da nadodze oko 30 min.
  2. 2/slika/1938267/
    Nadoslog testo razmesimo i podelimo na 10 delova, prvi deo rasucemo u ukruglu koru i premazemo margarinom. Ovo koru prekrijemo drugu rasucenom korom. Ovo ponovimo sa sledece dve kore. Tako dobijemo 5 krugova od po dve kore.
  3. 3/slika/1938269/
    Prvu koru rasucemo i stavimo u namascenu okruglu tavu. Premazemo uljem i posipamo crvenim paprom.
  4. 4/slika/1938271/
    Rasucemo drugu koru iste velicine i stavimo je preko prve kore i ovu koru premazemo uljem i posipamo je nepecenim semenkama od tikve.
  5. 5/slika/1938275/
    Rasucemo trecu koru, razmazemo uljem i  posipamo crvenim paprom, stavimo odozgo. Rasucemo cetvrtu koru, premazemo uljem i posipamo semenkama od tikve i odozgo stavimo pettu rasucenu koru.
  6. 6/slika/1938277/
    Na sredini koru stavimo jednu manju tacnu od kafe i zatim nozem secemo trake, poceci od kraja tacne do kraja pogace. Ovako isecemo celu pogacu.
  7. 7
    Jednu traku pogace okrenemo jednom, drugu ostavimo kako je. Traku do nje okrenemo opet jednom i tako redom obradimo celu pogacu.
  8. 8/slika/1938281/
    Ovako pripremljenu pogacu ostavimo da nadodze. Nadoslu pogacu premazemo mucenim zumancetom, pomesani sa malo ulja. Zumancetom premazemo sredinu pogace i one trake koe nismo okretali. Premazene delove posipamo sezamom.
  9. 9/slika/1938283/
    Pogacu pecemo 20min na 200 stepeni i jos 15min na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар