субота, 23. август 2014.

Najlepša čokoladna torta


Najlepša čokoladna torta


Sastojci

6 belanaca
5 kašika šećera
6 kašika mlevenog keksa
3 kašike kakaa
1 kašika brašna
4 pudinga od čokolade
1 l mleka
5 kašika šećera
400 g čokolade
18 žumanaca
10 kašika šećera

margarin
200 g šećera u prahu

Priprema


Kora: Belanca penasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije čvrst sneg, dodati keks, kakao, brašno i lagano varjačom promešati da se sjedini. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Napraviti tri takve kore. Fil prvi: U litar mleka skuvati puding sa šećerom. Dok je još vruće, ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje. Fil drugi: Umutiti žumanca sa šećerom i skuvati na pari pa ohladiti. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom. Dodavati kašiku po kašiku, sve vreme muteći fil sa čokoladom. Dobro izraditi da se dobije homogena smesa. Umutiti 500 g šlag krema sa dve čaše mineralne vode. Filovati kora – fil – šlag. Ukrasiti tortu po želji rendanom crno belom čokoladom.

Kako se pravi Kinder torta


Kako se pravi Kinder torta


Kinder torta je veoma ukusna i kvalitetna poslastica koja će uveličati svako slavlje, idealna za rođendane i po ukusu većine gostiju (naročito dece). Postoji nekoliko varijanti ovog recepta, ali ovaj je provereno najpopularniji.

Kako se pravi Kinder torta

  1. Sastojci potrebni za KORU: 12 belanaca, 300 g šećera, 200 g seckanih lešnika, 4 kašika griza, 4 kašike brašna, 1 kesica praška za pecivo, 2 kašike sirćeta.
  2. Sastojci potrebni za FIL: 12 žumanaca, 10 kašika šećera, pola litra mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 250 g šećera u prahu, 250 g margarina, 200g. pečenog mlevenog lešnika, 200 g čokolade za kuvanje, 3 kašike ulja.
  3. Priprema: Umutite 6 belanaca sa 150 g šećera, 2 kašike brašna, pola kesice praška za pecivo, 2 kašike griza i jednom kašikom sirćeta. To su sastojci za prvu koru.
  4. Stavite na pleh papir za pečenje, pospite sa 100 g lešnika, sipajte sastojke za koru. Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Na isti način ispecite još jednu koru.
  5. Zatim pravite fil. Kuvajte na pari mleko sa šećerom, šećerom u prahu, margarinom i žumancima. Kada se prohladi, dodajte mleveni pečeni lešnik. 6. Masu podelite na dva dela. U prvi deo fila dodajte istopljenu čokoladu.
  6. Slažite tortu na sledeći način: Stavite koru (sa lešnicima okrenutim na gore), pa preko nje žuti fil. Zatim ide druga kora, pa crni fil (sa čokoladom).
  7. Preostalih 100 g čokolade rastopite i prelijte preko cele torte.

Saveti

Upozorenja

ČOKOLADNA TORTA: Sočna i kremasta


ČOKOLADNA TORTA: Sočna i kremasta


Ova torta je jako ukusna, kremasta, sočna i vrlo jednostavna za napraviti. Što je najvažnije: 100 posto će vam uspjeti!
• 6 jaja,
• 6 kašika smeđeg šećera (a može i obični),
• 3 kašike brašna,
• 3 kašike kakaa,
• 40 dkg čokolade (najbolje je pola čokolade za kuhanje, a pola obične mliječne),
• 10 dkg putra,
• 4 dl vrhnja za kuhanje,
• 0,5 dl ruma ( plus malo ruma za posipanje kore),
• 1 dl mlijeka (za posipanje kore)
Priprema:
Biskvit:
1. 6 žumanjka izmiksati sa 6 kašika smeđeg šećera. Dodati
3 kašike brašna i 3 pune kašike kakaa.
2. Posebno istući bjelanjke s malo soli i sve skupa lagano promješati kašikom. Peći u nauljenom kalupu (kalup za pečenje torti kojem se skidaju stranice) na 180 ○ C otprilike 20 min.
Fil:
3. Otopiti 40 dkg čokolade na pari s 10 dkg putra i 0,5 dcl ruma.
Posebno zagrijati 4 dcl vrhnja za kuhanje skoro do kipućeg, ali ne smije proključati.
Maknuti čokoladu s pare i doliti vrhnje i sve zajedno izmiješati.
4. Tijesto izvaditi iz pečnice, pustiti da se ohladi pa prerezati.
5. U ohlađeni kalup u kojem se pekla kora staviti jednu koru, dobro je poškropiti mlijekom pomiješanim s malo ruma ili likera od oraha pa preko toga uliti jedan sloj fila. Staviti drugu koru, isto ju poškropiti mlijekom i rumom i preko preliti ostatak fila.
Fil će biti tekući, ali će se upiti u tijesto i torta će biti sočna. Fil će se nakon par sati fino stvrdnuti i biti kremast.
Ostaviti tortu da se dobro ohladi pa je onda staviti u frižider.
Kad se torta dobro ohladi u frižideru pažljivo skinite obruč kalupa za pečenje i ako želite ukrasite ju šlagom ili kakvim cvjetićima.

Kinder bueno torta


Kinder bueno torta


  • Izuzetna kremasta torta sa lešnicima, eurokremom i plazma keksom. Fantastično! 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g seckanih oraka ili lešnika
  • 300 g + 6 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 8 dl mleka
  • 12 kašika brašna
  • 200 g eurokrema
  • 300 g plazma keksa
  • 100 g čokolade ili 100 g eurokrema
  • 375 g margarina
  • 1 kašika ulja
  • 3-4 šlaga

Priprema:

Kora:
Belanca umutiti sa 6 kašika šećera i dodati 4 kašike brašna i kašiku ulja. Pleh namazati, posuti seckanim orasima i preko njih izliti koru.
Peći na 200 stepeni da blago porumeni. Ohlađenu koru okrenuti orasima na gore premazati eurokremom.
Fil:
Žumanca, šećer, 8 kašika brašna i puding skuvati s mlekom. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim margarinom i podeliti na dva dela.
U jedan dodati čokoladu. Filovati koru, žutim filom poređati keks natopljen u mleku, zatim staviti čokoladni fil, i onda šlag.

Нема коментара:

Постави коментар