понедељак, 18. август 2014.

                     Čokoladni duo

Kombinacija tamne i bele čokolade sa pečenim bademima...treba reći još nešto? ;)

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Priprema kore
  2. 2
    Umutite čvrst sneg od belanaca,dodajte par kapi limunovog soka i kašiku po kašiku šećera. Potom dodajte po kašiku pečenih badema i polako prevrćući umešajte ih u šam.
  3. 3
    Veliki pleh ( od rerne ) obložite peki papirom i rasporedite masu pa pecite u rerni koju ste predhodno zagrejali na 200 C. Pecite oko 12 minuta.
  4. 4
    Malo prohladjenu koru isecite uzduž na tri dela. I filujte naizmenično.
  5. Fil
  6. 1
    Umutite penasto žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari uz neprekidno mešanje. Kad krem počne da se zgušnjava dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se fino rastopi i sjedini. Kad se krem ujednači i zgusne tako da vam ostane dubok trag od varjače - gotov je.
    Na isti način pripremite i fil od bele čokolade. Kad se prohladi u svaki fil umutite po 125gr putera.
  7. 2
    Filujte ovako: kora- polovina tamnog fila - kora - ceo beli fil - kora - druga polovina tamnog fila. Pospite kašikom pečenih badema.

Posluživanje

Torta je raskošnog ukusa i prilično slatka. Uz nju sam danas servirala i sladoled od pečenih badema sasvim blago zasladjen...

Нема коментара:

Постави коментар