среда, 27. август 2014.

DUKA11...1



                                 Prešani kolač


Recept za ovaj fini kolač dobila sam na poslu gdje sam ga i 1 put probala...Neobičan je jer se preša 24 sata...-jako je sočan i kremast...A ja sam ga  pretvorila i  u tortu 

Sastojci

Priprema

  1. 1 Prešani kolač
    Ispeku se 4 tanka biskvita u veličini hostije (oko 30*40 cm).Osnova za biskvit su jaja,šećer i brašno.Ispeku se 2 žuta biskvita.U crveni biskvit se umiješa pola ekstrata od jagode prije pečenja,a u smeđi biskvit kakao.Biskviti se ispeku odvojeno i ohlade.
  2. 2 Prešani kolač
    Za preljev se prokuha smjesa šećera,vode ,ruma i soka od naranđe i limuna.Ohladiti.Tada na poslužavnik slagati biskvite jedan na drugi.Žuti biskvit natopiti preljevom,premazati marmeladom,staviti crveni biskvit,preljev,marmelada,tamni biskvit,preljev,marmelada,žuti biskvit.Na gornji sloj staviti papir,dasku(ili nešto tvrdo-ravno)i gore staviti pun sanduk mineralne vode na 24 sata da se preša.
  3. 3 Prešani kolač
    Drugi dan skuha se krema od pudinga i mlijeka,ohladiti.Izmiksati šećer s margarinom i dodati ohlađenu puding kremu.Na kraju umiješati ostatak ekstrata od jagode.Kremu premazati preko ohlađenoga prešanoga kolača.Ukrasiti čokoladnom glazurom ako radite kolač.....ili šlagom ako se radi kao torta.
  4. 4 Prešani kolač...
    Kao torta za Davidov 5 rođendan....Gotov kolač se ukrasi šlag pjenom i po želji se na vrh stavi jestiva hostija po želji slavljenika.

Ledene mak kocke

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
  2. 2
    Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
  3. 3
    Zajedno pomiješajte mljeveni mak, Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
  4. 4
    Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
  5. 5
    Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
  6. 6
    Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
  7. 7
    Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
  8. 8
    Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
  9. 9 ledene mak kocke
    Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
  10. 10 Ledena mak torta by me
    Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite. Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.

                                 Crnac

Ovaj kolač gotov je za 5 minuta,a ne treba vam ni vaga...a uz malo čokolade,puno kakaa i šarenih mrvica postaje prava poslastica .....-crna poslastica.

Sastojci

Priprema

  1. 1 Crnac
    Izmiksajte jaja s šećerom,dodajte vrhnje,ulje brašno,lješnjake,kakao i prašak za pecivo.
    Sipajte u dubok manji pleh(30*20 cm) obložen pek papirom i pecite  na 180 stupnjeva oko 45-50 minuta.
  2. 2 Crnac
    Na ohlađeni kolač stavite čokoladnu glazuru i posipajte šarenim mrvicama.

                 Vivine kocke


Gotovo je..!!!

Sastojci

Priprema

  1. 1 Vivine kocke
    Priprema ovog kolača je vrlo brza i jednostavna.Ja sam obje kreme kuhala odjednom u 2 posude,i kolač je bio gotov u 15 minuta.Stavite kuhati po 8 dcl mlijeka s 20 dag šećera u svaku posudu.Pripremite 2 plastične zdjelice pa u svakoj pomiješajte po 5 dag šećera s 6 velikih na vrh punih žlica oštrog brašna i pudingom(u 1 zdjelici neka vam bude nougat puding,a u drugoj bourbon vanilija).U svaku zdjelicu dodajte po preostala 2 dcl mlijeka i dobro izmiješajte u glatku smjesu.
  2. 2 Vivine kocke
    Kad mlijekoi šećer zavrije,umiješajte pripremljenu smjesu i skuhajte kremu.Tako ponovite i s drugom kremom.Ostavite oko 5 minuta,pa u svaku dodajte po pola margarina i miješajte dok se on ne rastopi.
  3. 3 Vivine kocke
    Pripremite korice i poslužavnik ili tepsiju na kojoj ćete ih pripremati.Ima 10 korica,znači svaka krema podijeli se od oka na 5 dijelova.Ja sam na svaku koru stavljala po 4-5 velikih žlica kreme i bilo je taman.Stavite prvu koricu i premažite vrućom kremom.
  4. 4 Vivine kocke
    Zatim drugu koricu i drugu kremu.Ja sam počela s tamnom i završila s bijelom.Kad se stavi zadnja kora,pređe se valjkom da se malo potisne i izravna.Ja sam vrh premazala s preostalom bijelom kremom.
  5. 5 Nešto se sprema...!!!
    I kad se malo ohladilo -ukrasila ribanom bijelom čokoladom.Može se završiti i s tamnom kremom pa posipati ribanom tamnom čokoladom ili mrvicama.Ili na zadnju koru staviti glazuru.

                                 Čokoladni mravinjaci


Sastojci

Priprema

  1. 1 Čokoladni mravinjaci
    Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.Pjenasto istucite jaja s 3 dcl šećera.Dodajte brašno,prašak za pecivo te na kraju mlijeko.Sipajte u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom  i pecite oko 7-8 minuta.Dobro ga ohladite.
  2. 2 Čokoladni mravinjaci
    Izmrvite biskvit što sitnije u plastičnu zdjelu.Pjenasto izmiksajte maslac i preostali 2 dcl šećera.Kakao rastopite u rumu ili amarettu.Pomiješajte smjesu od kakaa sa smjesom od šećera i umiješajte smrvljeni biskvit.Dobro izmiješajte(najbolje rukama).
  3. 3 Čokoladni mravinjaci
    Rukama oblikujte oko 30 kuglica -koje rukama oblikujete u hrpice da izgledaju kao mravinjaci.Uvaljajte ih u čokoladne mrvice i ostavite da odstoje  barem 1 sat u frižideru.
  4. 4 Čokoladni mravinjaci
    Možete napraviti i mini mravinjake (oko 50-60 komada) pa ih poslužite kao poslasticu npr.za Božić.

    Brzi kolač s trešnjama


Sastojci

Priprema

  1. 1 Brzi kolač s trešnjama
    Svi sastojci stave se u plastičnu zdjelu i izmiksaju....-jaja,jogurt,šećer,brašno,ulje,prašak za pecivo i vanilin šećer.Velika tepsija od električne pećnice se obloži pek papirom i unutra se sipa smjesa.Poravnati s žlicom i posuti očišćenim trešnjama.
  2. 2 Brzi kolač s trešnjama
    Peći oko 15-tak minuta na 200 stupnjeva.Po želji posuti šećerom u prahu.

                                 Arapski kolač


Sastojci

Priprema

  1. 1 Arapski kolač
    Ispeći biskvit od 4 jaja,brašna,šećera,praška za pecivo i vrele vode.Peći u bilo kakvoj vrsti tepsije na 180 stupnjeva oko 25 minuta,ohladiti i narezati ,namrviti ili natrgati na manje komadiće ili kockice.Za kremu sve sastojke otopiti  na laganoj vatri(jaje dodati odmah na početku da se nebi poslije skuhalo-ja stavim sve skupa hladno i onda miješam dok se sve ne otopi).
  2. 2 Arapski kolač
    Pripremiti veći i dulji komad folije.Kremu malo ohladiti(par minuta),pa je preliti po biskvitu i dobro izmiješati(najbolje rukama).
  3. 3 Arapski kolač
    Smjesu sipati na foliju i rukama oblikovati štrucu(roladu).Umotati je i preko noći (ili barem na 2-3 sata)staviti u frižider da očvrsne.
  4. 4 Arapski kolač
    Kad se ohladi preliti je čokoladnom glazurom;otopiti na pari čokoladu s malo ulja.Opet ohladiti,rezati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар