понедељак, 7. јул 2014.

        BRZ I SOCAN KOLAC

BRZ I SOCAN KOLAC

Sastojci

Priprema

  1. 1 BRZ I SOCAN KOLAC
    U posudi umutiti jaja i secer ,zatim ostale sastojke i sve zajedno izmiksati .
  2. 2 BRZ I SOCAN KOLAC
    Peci u zagrejanoj rerni na 180° -200°
    sve dok kolac bude pecen ( provjerite cackalicom )
  3. 3 BRZ I SOCAN KOLAC
    Skuhati agdu i politi peceni kolac i vratiti u rerni jos 5 minuta .
  4. 4
    Broj  tepsije 28cm

Posluživanje

Agdasti kolac drzati u frizideru i kad je dobro hladan  rezati na kocke i sluziti ,mozete ga posuti kokosom ili secerom u prahu


       MARGARITA


MARGARITA

Sastojci

Priprema

  1. 1 MARGARITA
    U posudu umutiti 7 jaja ,7 kasika secera ,7 kasika mljevenih oraha ,3 kasike brasna ,1 prasak za pecivo,
    peci u zagrejanoj rerni na 200°
    nekih 15-tak min.
  2. 2 MARGARITA
    I FIL: 200ml vode i 100g secera da prokuha i sipati 200g mljevenih oraha ,ostaviti na stranu da se prohladi .
  3. 3 MARGARITA
    II FIL:6 zumanaca i 6 supenih kasika secera skuhati na pari  ostaviti malo da se prohladi pa dodati 250g margarina .
  4. 4 MARGARITA
    III FIL:6 bjelanaca izmiksati u cvrsti snjeg ,
    nastranu u jednoj serpici skuhati agdu od 300g secera i 100ml vode ,zatim sipati polako u cvrsti snjeg i mikstai .

Posluživanje

Redosljed : kora ,I fil od oraha ,II fil od zumanaka ,III fil od bjelanaca

                                 KREMPITA


,,KREMPITA,,

Sastojci

  •  BISKVIT:
  •  7 zumanaca,
  •  7supenih kasika secera,
  •  7 supenih kasika brasna,
  •  7supenih kasika ulja,
  •  7supenih kasika mljeka,
  •  pola kesice prasaka za pecivo,
  •  FIL:
  •  1 l vode,
  •  4 kesice vanila puding,
  •  7 bjelanaca,
  •  7supenih kasika secera,

Priprema

  1. 1
    Za biskvit :umute se zumanca sa secerom ,uljem,mljekom,brasnom,i pola praska za pecivo ,u rerni na 180°.
  2. 2
    Za fil:U 1l vode skuha se 4 vrecice  pudinga od vanile ostavi se nastranu ,zatim bjelanci sa 7 kas. secera umuti se u snjeg i onda zajedno pomjesa se sa pudingom,zatim sipa se na biskvit i gotova KREMPITA.

Нема коментара:

Постави коментар