петак, 20. јун 2014.

     Dunavski valovi na moj način

Sastojci

Priprema

  1. 1
    U dve šerpice staviti po pola litra mleka, dodati šećer, puter i vanilu i pustiti da provri, ( jednu šerpicu stavite da se samo tiho greje mleko, jer nećete moći kuvati u dve šerpice u isto vreme ) i kad provri polako sipajte griz i mutite sa žicom za mućenje da izbegnete da imate grudvice. Kuvati, stalno mešajući dok se griz ne skuva a smesa zgusne.
  2. 2
    U četvrtasti kalup ( 22cm X 22cm )  poređati piškote ( nemojte ih kvasiti ) ili keks da pokrije celo dno.
    Sipajta pripremljenu smesu od griza preko piškota.
    Dotle vam je i mleko u drugoj šerpici provrelo i sipajte griz i kakao i kuvajte stalno mešajući sa žicom, kad je skuvano i zgusnuto sipati preko prethodne smese a da biste dobili ovako šareno testo malo sa kašikom podignuti belu smesu da bi ušla braon smesa.
    Ostaviti sa strane.
  3. 3
    U šerpu staviti smrznute maline, vodu i šećer i pustiti da se kuva desetak minuta. Skloniti sa vatre i štapnim mikserom umutiti celu smesu od malina.
    U vruću smesu dodati žele od malina ili ako nemate onda crveni preliv za torte i sve dobro promešajte.
    Ostaviti da se malo prohladi i preliti preko braon smese.
    Ostaviti u frižideru najmanje 3 sata a najbolje preko noći.
    Ohlađeno i stegnuto iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар