петак, 20. јун 2014.

           Fini kolac od maka


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Odvojiti belanca i zumanca i odvojeno izmiksirati belanca sa secerom da se dobije cvrsti sam,a posebno izmiksirati zumanca sa secerom dok ne postanu svetlo zuta i kremasta.U umucena zumanca dodati dve do tri kasike mase od belanaca,lako izmesati i to sve vratiti u belanca i polako mesati masu polako dodajuci mak koji je predhodno izmesan sa vanila secerom,praskom za pecivom i prezlom i polako dodavati otopljeni margarin.Sve blago mesati varjacom dok se ne dobije glatka masa.Sipati u lako podmazanu tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje.Velicina tepsije je 31x20 cm,a peci na 200C oko 20 min.Jos dok je kolac vruc premazati ga sa par kasika pekmeza od kajsija,ostaviti ga da se ohladi a onda ga preliti otopljenom cokoladom.Seci na kocke.

           Mak polumjeseci

Mak polumjeseci

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izmiksajte pjenasto jaja i šećer.Brašno ,mak i parašak povežite zajedno,i sve skupa izmiksajte.
    Pecite u najvećoj tepsiji od pećnice
    na 180 stupnjeva 25 minuta
  2. 2
    za preljev :
    U šećer u prahu pomalo doljevajte vodu i sok od limuna,ja sam to odokativno,uglavnom vam mora biti gusta smjesa podatna za razmazivanje
  3. 3
    kada se kolač skroz ohladio razmažite ga preljevom od šećera i limuna
  4. 4 Polumjeseci sa makom
    Čim se počne stiskati preljev odmah izrezujte polumjesece oštrom čašom,povremeno je umočite u hladnu vodu

Нема коментара:

Постави коментар