петак, 20. јун 2014.

         Ferero torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za koru umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera. U sneg  lagano dodati 4 kasika lesnika, 2 brasna i jednu kakaa sa malo praska za pec. Peci na 170.Ispeci tri takve kore.
  2. 2
    Za  fil umutiti 15 zumanaca sa 15 kas secera,a moze i malo manje,dodati 4 pudinga od lesnika i zakuvati u 1l mleka.Ohladiti i dodati 375g margarina sobne temp. i dobro sve izmiksati.Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 200g mlev. lesnika,a u drugi 200g otopljene cokolade.
  3. 3
    Kuglice umesiti od 300g plazme,200g lesnik napolitanki,50g lesnika,100g nutele ili nekog drugugog krema, secera u prahu po zelji i soka od pomorandze koliko treba da se umese kuglice.
  4. 4
    Za preliv otopiti 2 mlecne cokolade sa sitnim komadicima lesnika, 2 kasike ulja, 1 kasika margarina i u to polako dodati 6 kasika mleka.
  5. 5
    Od oba fila odvojiti po 3 kasike i sjediniti ih.Redjati    i kora, lesnik fil,kora,cokoladni fil,kora i odozgo premazati odvojenim filom,pa redjati kuglice koje su prvo umocene u preliv.Ostatak preliva rasporediti izmedju kuglica.

Нема коментара:

Постави коментар