недеља, 08. јун 2014.

TORTA OD SIRA – LE KOLAC

Torta od sira – Le Kolač

Sastojci:
Torta od sira - Le Kolač
Kora od keksa:
  • 250 gr mljevenog Digestive keksa
  • 2 zlice kakaa
  • 80 gr otopljenog maslaca
  • 1 zlica meda
Nadjev od Visanja:
  • 1 staklenka kompota od visanja
  • 1 zlica meda
  • 2 vrhom pune zlice gustina
  • 0,3 dcl Maraschina ili domace Visnjevace
Krema od sira:
  • 80 gr bijele cokolade ( Milka )
  • 1 i pol dcl mlijeka
  • 1 zlica meda
  • 1 dkg zelatine ili 1 vrecica zelatine
  • 200 gr Mascarpone sira
  • 400 ml vrhnja za slag Vindija ili Dukat
  • Naribana cokolada za ukras
Priprema:
Pecnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
Na dno kalupa za torte stavite papir za pecenje. Ja sam koristila kalup promjera 28 cm.
Kora od Keksa:
Kekse sameljite, dodajte 2 zlice kakaa, otopljeni maslac i 1 zlicu meda, sve promijesajte, najbolje rukama. Pa utisnite u kalup za torte sa mehanizmom za otvaranje.
Pecite 10 minuta na 160 stupnjeva.
Nakon 10 minuta izvadite i ohladite koru.
Nadjev od Visanja:
Ocijedite visnje iz kompota.
Sa malo soka od visanja rastopite gustin.
U ostatak soka dodajte zlicu meda, pa sve zajedno zagrijte da se med rastopi. U toplo dodajte rastopljeni gustin i mijesajte na stednjaku dok se ne zgusne.
Sklonite sa stednjaka, umijesajte visnje i Maraschino.
Odmah prelijte preko pripremljene i ohladjene kore.
Poravnajte i ostavite da se ohladi.
Krema od Sira:
Istucite vrhnje za slag u svrsti snijeg.

Nasjeckanu Bijelu cokoladu sa mlijekom i medom rastopite na stednjaku.
Za to vrijeme rastopite zelatinu po uputama na vrecici ili namocite listice zelatine.
Rastopljenu smjesu od cokolade, mlijeka i meda sklonite sa vatre, pa umijesajte pripremljenu zelatinu. Mijesajte dok se zelatina ne rastopi.
U ovu smjesu dodajte 200 gr Mascarponea. Sve promijesajte pjenjacom.
I na kraju njezno umijesajte tuceno slatko vrhnje.
Prelijte preko nadjeva od visanja i ohladite u hladnjaku nekoliko sati ili jos bolje preko noci.
Tortu ukrasite naribanom cokoladom i jednostavno uzivajte!

Нема коментара:

Постави коментар