уторак, 10. јун 2014.

                  Rafaelo kocke

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Kora
    Umutiti belanca pa im dodati secer. Kada je masa dobro umucena dodati im brasno i kokos i lagano umesati varljacom.
  2. 2
    Sipati u podmazan pleh 30x20 i peci 15 min na 180 stepeni.
  3. 3
    Fil
    Za fil umutiti zumanca sa secerom pa im dodati brasno, puding i na kraju umesati mleko. Kuvati u mikrotalasnoj 5 minuta uz povremeno mesanje. Gotov, zgusnut fil ostaviti da se hladi i povremeno ga promesati kako se ne bi stvorila korica.
  4. 4
    U ohladjen fil dodati margarin i mutiti dok masa ne postane kompaktna. Zatim, fil sipati preko ohladjene kore, poravnati i posuti kokosom.

                        Krem torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Kore
    Umutiti belanca pa polako dodavati secer. Kada je dobro umuceno varljacom umesati brasno i lesnike. Masu istresti na pleh 30x40 na kome se nalazi pek papir i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Pecenu koru podeliti na dva dela, tako da dobijete dve kore dimenzija 15x30.
  2. 2
    Krema od zumanaca
    Umutiti dobro zumanca sa secerom pa ih skuvati na pari i ostaviti da se ohlade. U ohladjen fil umutiti sav margarin.
  3. 3
    Zuti fil
    4 dcl mleka staviti na sporet da se zagreje, a u preostalih 1 dcl mleka umutiti puding, brasno, secer i vanil secer. Kada je mleko na sporetu skoro provrelo, pazljivo mu dodati masu sa pudingom i kuvati dok se ne zgusne, neprestano  mesajuci. U skuvan, vruc fil umesati izlomljenu belu cokoladu i mesati dok se ne istopi.
    Ostaviti da se ohladi uz povremeno mesanje kako se ne bi uhvatila korica.
  4. 4
    Braon fil
    Skuvati na isti nacin kao i zuti fil.
  5. 5
    Kremu od zumanaca podeliti na dva dela. Jedan deo dodati u zuti fil, a drugi u braon fil. Filove dobro sjediniti sa kremom od zumanaca.
  6. 6
    Filovanje
    Na prvu koru staviti braon fil, zatim staviti drugu koru pa zuti fil.
    Preko zutog fila staviti umucen slag ili glazuru od cokolade ( a mozete i jedno i drugo).

                                 Sladoled torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti belanca pa postepeno dodati secer, na kraju umesati brasno i prasak za pecivo. Sipati u podmazan pleh dimenzija 20x30.
    Peci na 200 stepeni oko 15 minuta.
  2. 2
    Kada je kora pecena izbockati je viljuskom i preliti sa 1/2 l vrelog mleka u kojem je otopljeno 3 kasike secera.
  3. 3
    Za fil dobro umutiti zumanca sa secerom, pa im dodati brasno i mleko. Ja fil kuvam u mikrotalasnoj na najjacoj temperaturi 5 minuta uz povremeno mesanje. Ukoliko fil kuvate na sporetu onda veci deo mleka staviti u serpu da provri, a onaj manji koji je preostao od 500 ml dodati u zumanca koja su umucena sa secerom i brasnom, pa polako sipati u provrelo mleko i kuvati uz konstantno mesanje dok se ne zgusne.
  4. 4
    U ohladjen fil umutiti margarin i secer, pa sipati preko dobro ohladjene kore. Preko fila poredjati maline, pa odgore rasporediti umucen slag.
  5. 5
    Dobro ohladjena torta je neverovatno ukusna.

                                 Rabin torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Umutiti dobro zumanca i 300 g secera, pa im dodati margarin i umutiti u kompaktnu smesu. Tome dodati cokoladu koju ste otopili na pari i mlevenu plazmu.
  2. 2
    Belanca staviti u ciniju i mutiti dok se ne dobije cvrsta pena, pa im dodati preostali secer i dobro umutiti.
  3. 3
    Obe mase spojiti i mesati varljacom dok se masa ne ujednaci. Podeliti je na dva jednaka dela.
  4. 4
    Od jedne polovine treba peci kore, a drugu polovinu treba ostaviti u frizider do momenta filovanja.
  5. 5
    Koru pecem na 200 stepeni 10 minuta u plehu 30x40 na pek papiru. Pecenu koru obavezno ohladiti. Zatim, koru iseci na tri dela 10x40 i odvojiti od pek papira.
    Ukoliko zelite mozete je podeliti i na dva jednaka dela.
    U prvom slucaju dobicete visu a duzu tortu, u drugom nizu a siru.
  6. 6
    Filovati svaku koru sa trecinom fila, pa preko fila sa prethodno umucenim slagom, zatim kora, 2/3 fila, drugi slag, opet kora i preostali fil.
  7. 7
    Tortu ukrasiti slagom.

                                 Bela lesnik torta


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Dobro umutiti belanca pa im polako dodavati secer i na kraju varljacom umesati brasno i lesnik.
  2. 2
    Od ove mase peci kore. Trebalo bi ispeci 5-6 tankih korica, ja sam uspela da ispecem cetiri. Kalup je precnika 25 cm.
  3. 3
    Svaka kora se pece na 200 stepeni 8 minuta.
  4. 4
    Za fil umutiti zumanca sa secerom i vanil secerom. Dodati oko 1 dcl mleka od ukupne kolicine mleka koja je namenjena za fil i brasno pa dobro promesati da nema grudvica.
  5. 5
    Ostatak mleka staviti na sporet da provri. Kada je mleko doslo do tacke vrenja, polako uz neprestano mesanje dodavati krem od jaja i mesati dok se fil ne zgusne.
  6. 6
    Zatim fil ostaviti da se ohladi, mesajuci ga s vremena na vreme da se ne bi stvorila korica na povrsini. U ohladjen krem dodati umucen margarin.
  7. 7
    Slag umutiti po uputstvu sa kesice.
  8. 8
    Na tacnu staviti prvu koru pa preko nje obruc od kalupa na kome smo pekli kore. Koru premazati jednim delom fila, posuti sa malo mlevenih lesnika i premazati jednim delom slaga. Postupak ponavljati dok se ne potrose sve kore.
  9. 9
    Celu tortu premazati preostalim filom i ukrasiti slagom.

Нема коментара:

Постави коментар