субота, 7. јун 2014.

Pekarske Kifle

     Mekane Pekarske Kifle


Sastojci

  •   1 kg brasna ( visenamenskog ili glatko belo )
  •   50 gr svezeg kvasca
  •   3 zlice secera
  •   1 zlica soli
  •   550 ml mlake vode
  •   100 ml ulja

Priprema

  1. 1
    U vecu posudu usiti mlaku vodu i ulje, dodati svezi kvasac, secer, sol i dobro izmesati da se kvasac istopi u mlakoj tekucini. Uz dodavanje brasna umesiti testo koje se ne lepi. Prekriti posudu i ostaviti da se testo udvostruci.
  2. 2
    Nadoslo testo prebaciti na radnu povrsinu. Oblikovati 14 -16 loptica, ovisno velicina kifli. Svaku lopticu nauljiti. Prekriti prozirnom folijom i neka stoji 15 minuta.
  3. 3
    Uzmite lopticu u dve ruke pa je malo razvucite, da dobije valjak. Stavite na radnu povrsinu.
  4. 4
    Svaki valjak, sa oklagijom razvaljati na tanku elipsu, a naj tanje razvaljati deo testa koji ce se zadnji uviti, jer ce on ici dole da bi se zalepijo.
  5. 5
    Svaku elipsu dok motate malo stisnite i razvlacite rukama.
  6. 6
    Kada umotate kiflu redjati na podmazan pleh. Prekriti kuhinjskom savletom i neka stoji jos 30 minuta.
  7. 7
    Pred pecenje premazati svaku kiflu sa vodom, posuti krupnom soli. Ako prskate salzom, pred kraj pecenja poprskati salzom ( 3 zlice brasna, 1 zlica soli, 1 dl vode...sve dobro izmesati. Smesa treba da je poput gustog jogurta )
  8. 8
    Peci kifle u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 130 stepeni dok ne porumene. Pecene kifle svaku nauljiti sa malo ulja.

Нема коментара:

Постави коментар