Keks maline
Sastojci
BISKVIT:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žlica ulja
- 1 prašak za pecivo (može i bez)
MALINASTA KREMA:
- 3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije a 2 od malina)
- 3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
- 1/2 l vode
- 750 g malina (svježe ili smrznute)
BIJELA KREMA:
- 600g vrhnja za šlag
- 1-2 jogurta čvrsta
- soka limuna (po želji)
- šećera u prahu (po želji)
- 1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)
OSTALO ZA UKRAS:
- petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
- malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
- svježih malina koliko i keksa
- listići mente
Priprema
-
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°C.
-
Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.
-
1
Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.
-
2
Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.
-
prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu. Tadaaa gotovo :)
Posluživanje
izvorni recept iako nešto izmijenjen nađen na:http://www.lecker.de/rezept/1194595/Himbeer-Keks-Kuchen.html
Recept je za oko 35 komada, ja sam radila duplo manju smjesu pa je ispao malo viši kolač i točno 12 komada.
Нема коментара:
Постави коментар