субота, 7. јун 2014.

kad maline budu zrele...

                                 Keks maline


Sastojci

  • BISKVIT:

  •  4 jaja
  •  4 žlice šećera
  •  4 žlice brašna
  •  1 žlica ulja
  •  1 prašak za pecivo (može i bez)
  • MALINASTA KREMA:

  •  3 pudinga od vanilije (ja sam koristila i 1 od vanilije a 2 od malina)
  •  3/8 l sirupa od bazge (može i od malina ili drugi neki)
  •  1/2 l vode
  •  750 g malina (svježe ili smrznute)
  • BIJELA KREMA:

  •  600g vrhnja za šlag
  •  1-2 jogurta čvrsta
  •   soka limuna (po želji)
  •   šećera u prahu (po želji)
  •  1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)
  • OSTALO ZA UKRAS:

  •   petit keksi (ja koristila Leibniz Butterkeks)
  •   malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
  •   svježih malina koliko i keksa
  •   listići mente

Priprema

  1. Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°C.
  2. Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.
  3. 1
    Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt  (stavi nešto na stranu za ukras) te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.
  4. 2
    Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.
  5. prije posluživanja u špricu staviti ostatak bijelog fila i ukrasiti po keksu puslicom ili sl. staviti listić mente i malinu. Tadaaa gotovo :)

Posluživanje

izvorni recept iako nešto izmijenjen nađen na:
http://www.lecker.de/rezept/1194595/Himbeer-Keks-Kuchen.html

Recept je za oko 35 komada, ja sam radila duplo manju smjesu pa je ispao malo viši kolač i točno 12 komada.

Нема коментара:

Постави коментар