субота, 28. јун 2014.

ili trostruki uzitak...uhhhh

         Tri čuda


Tri čuda

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Od sastojaka za biskvit napravi biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na160-180 C, kada se ispeće ohladi ga, u međuvremenu skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smjese stavi na biskvit, na njega poslaži petit beure kekse koje si na kratko natopila u mlijeko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mljevenim orasima, možeš još naribati gore i čokoladu.
  2.      CRVENKAPICA


    CRVENKAPICA

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Biskvit:
      Sastojke za biskvit izmutiti pa podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan se stave dvije žlice kakaa, a drugi ostaje žut. U lim sipati zajedno jedan i drugi dio (šarati). Na kraju se stavi malo višanja.
    2. 2
      Krema:
      Prva tri sastojka pomješati, te lagano dodati izrađeni šlag.
    3. 3
      Preljev:
      Upute na vrečici.                             
  3.               

           Pita s jabukama i limunom


    Pita s jabukama i limunom

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      PRIPREMA TIJESTA
    2. 2
      Izmrviti brašno, prašak za pecivo i margarin, potom dodati i ostale sastojke. Staviti u hladnjak, dok se pripremi nadjev! Izvaditi iz hladnjaka, podijeliti na dva jednaka dijela. Izvaljati u željeni oblik (ovisno kakav imamo lim). U lim nasipati vruće vode i pričekati da se lim ugrije. Izliti vodu te odmah staviti prvu polovinu izvaljanog tijesta. Od topline lima i malo vode što je ostalo na dnu lima, tijesto pusti dovoljno masnoće za pećenje. Tako da nije potrebno mastiti lim ili peći na papiru!!!
      Potom se stavi nadjev a na nadjev izvaljana druga polovica tijesta. Tijesto se izbode vilicom i stavi peći u zagrijanu pećnicu na 200 C. Pita se peće toliko dugo dok nepoprimi zlatno-smeđu boju.
    3. 3
      PRIPREMA NADJEVA
    4. 4
      Oguljene jabuke, izribati i dobro ocijediti. U tako pripremljene jabuke dodati ostale sastojke nadjeva.                             
  4.               

          Majčina pita od jabuka 

    Ovaj recept zapravo potječe još od moje bake.. tko zna koliko je star.. 
    majčina pita od jabuka2

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti da malo odstoji.
    2. 2
      Za fil jabuke oguliti, naribati i staviti u duboku zdjelu na laganu vatru, te pirjati dok ne porumene i omekšaju (jabuke same puste sok, tako da netreba nadolijevati vode).
    3. 3
      Pustiti jabuke da se ohlade i odliti višak tekućine (!) – popijte je :-) Zatim dodati vanilin šećere, cimet, klinčić, đumbir, čokoladu u prahu, krušne mrvice i šećer, te na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanaca.
    4. 4
      Razvaljati polovicu tijesta te staviti na namaštenu i pobrašnjenu tepsiju (onu najveću), rasporediti nadjev, te pokriti drugim dijelom tijesta.
    5. 5
      Vilicom “probušiti” tijesto na par mjesta, tek toliko da bi imalo zraka prilikom pečenja.
    6. 6
      Lagano premazati uljem i staviti u zagrijanu pećnicu (190*C) i peći sve dok ne dobije lijepu smeđkastu boju (ovisi ako želite jače ili slabije pečenu pitu..).
    7. 7
      Izvaditi iz pećnice i hladnu posipati šećerom u prahu (po želji).
    8. Možete je i zamrznuti, a iz zamrzivača ravno u pećnicu. Naravno, produžuje se vrijeme pečenja… i pečenu možete zamrznuti! Dobro hermetički zatvorenu (u vrećicama za zamrzavanje) i u većim komadima, pa je odmrznete u MW, malko prohladite i narežete na kockice/šnitice :-)                             
  5.          ŽUTI KOLAČ S VIŠNJAMA

    Žuti kolač s višnjama

    Sastojci

    Priprema

    1. 1
      Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa odložiti mikser. Dodati žumanca, pa ih umešati polako, špatulom. Postepeno dodati i ostale sastojke (jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo)  i polako ih sjedinjavati sa belancima.
    2. 2 Višnje...
      Kad testo bude homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh. Na testo staviti višnje (sveže, iz zamrzivača ili iz kompota) koje su malo oceđene od viška soka.
    3. 3 Višnje...
      Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača i osušile se,  već da malo utonu u kolač, a da ne padnu sasvim na dno, ja ih vrhom nožića malo gurnem nadole.
      Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se ispeče. Smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov, a to se vidi po tome što se ivice testa počinju odvajati od suda u kom se kolač peče.
    4. 4
      Ohladiti kolač, pa ga obilno posuti prah šećerom i iseći na kocke.
  6.  

Нема коментара:

Постави коментар