• BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 30 dkg margarina
  • 40 dkg šećera
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 50 dkg oštrog brašna
  • 10 dkg kakaa
  • KREMA:
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 14 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg oraha
  • 3 dcl mlijeka
  • OSTALO:
  • mlijeko za prskanje biskvita
  • 5 dkg bijele čokolade

PRIPREMA SVIJETLOG I TAMNOG BISKVITA

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodajte pola šećera, sjedinite.
3. Margarin izmiksajte sa ostatkom šećera, dok ne postane pjenast.
4. Zatim uz stalno miksanje dodajte žumanjke.
5. Nakon dvije minute miksanja dodajte mlijeko, pa još miksajte koji minut.
6. Dodajte bjelanjke u smjesu i uz lagano miješanje dodajte brašno.
7. Miješajte dok ne nestanu sve grudvice.
bjelanjci i brašno


8. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
9. U jedan dio dodajte kakao.
dvije boje




10. U tepsiju (moja je promjera 25 X 35 cm) na koju ste postavili masni papir, salijte prvo bijeli biskvit.
svijetlo

11. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
bijeli biskvit

12. Isto ponovite i sa tamnim biskvitom.
crni biskvit

13. Biskviti kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade.

PRIPREMA KREME ZA KOLAČ

1. U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mlijeko i stavite na laganu vatru da prokuha.
2. Na kraju dodajte orahe, te sve sjedinite.
čokolada i orasi

3. Još vrućom kremom prelijte bisvite.

SLAGANJE KOLAČA

1. Bijeli biskvit – poprskajte mlijekom – krema
2. Tamni biskvit – poprskajte mlijekom – krema
crno bijeli kolač



3. Ostavite da se ohladi.
4. Kolač prošarajte sa bijelom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari i ulili u fišek od masnog papira da bi mogli pravilnije šarati.
bijele-sare

SAVJETI 

1. Moja preporuka bi bila da kolač slažete u tepsiji u kojoj ste ga pekli, jer se prekrivanjem biskvita krema razljeva. Govorim to iz iskustva, jer je meni to promaklo, tako da sam kupila kremu okolo.