среда, 18. јун 2014.

CRNAC BEZ JAJA

 CRNAC BEZ JAJA


Postoje razne verzije ovog kolača, a ja sam pripremila na svoj način. Dobićete ukusan, brz i čokoladan kolač koji će svi voleti :)

TESTO:

2x 180 ml kiselog mleka
200 g brašna
150 g šećera
80 ml ulja
5 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo

GLAZURA:

100 g čokolade za kuvanje
malo ulja

PRIPREMA:

Umutiti kiselo mleko sa šećerom, dodati ulje i kakao i sve dobro sjediniti.
Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro promešati
da se sjedine sastojci.

Pleh manjih dimenzija podmazati i posuti brašnom, usuti testo i peći u zagrejanoj rerni
na 200 stepeni 25 minuta.

Pečeni kolač prohladiti i preliti glazurom od čokolade i malo ulja.

Crnac bez jaja


Sastojci

Priprema

  1. 1
    Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
  2. 2
    Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
  3. 3
    Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. 4
    Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Savjet

.  dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

Нема коментара:

Постави коментар